Şenyurt'ta 250 Hanenin Hayali Gerçek Oluyor
Şenyurt'ta 250 Hanenin Hayali Gerçek Oluyor
Şenyurt Mahallesi'nde başlatılan çalışmayla, yıllardır kendi imkânlarıyla su ihtiyacını karşılayan mahalle sakinleri kesintisiz, sağlıklı içme suyuna kavuşacak
Ordu Büyükşehir Belediyesi, il genelinde sürdürdüğü içme suyu yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Ünye ilçesi Şenyurt Mahallesi'nde başlatılan içme suyu hattı çalışmasıyla, yıllardır kendi imkânlarıyla su ihtiyacını karşılayan mahalle sakinleri kesintisiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşacak.
Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) tarafından yürütülen proje kapsamında mahallede toplam 4 bin 200 metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı inşa ediliyor. Çalışmalarda şu ana kadar 2 bin 700 metrelik bölüm tamamlanırken, kalan kısmın da kısa süre içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.
250 HANENİN YILLARDIR BEKLEDİĞİ SORUN ÇÖZÜLÜYOR
Ünye ziyareti sırasında mahalle sakinlerine içme suyu sözü veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in talimatıyla hayata geçirilen proje, yaklaşık 250 hanenin temiz ve sağlıklı içme suyuna erişimini sağlayacak. Uzun yıllardır yaşanan su sorununun çözüme kavuşması mahalle halkını da memnun etti.
ESKİ DEPOLARIN YERİNE MODERN FİBERGLAS DEPOLAR
Çalışmalar kapsamında yalnızca içme suyu hattı yenilenmiyor. Mahallede kullanım ömrünü tamamlayan 2 adet betonarme içme suyu deposu da kaldırılarak yerine daha hijyenik, dayanıklı ve uzun ömürlü 2 adet fiberglas içme suyu deposu yerleştirildi.
OSKİ ekipleri, Ünye Şenyurt Mahallesi'nde yürütülen çalışmaları kısa sürede tamamlayarak mahalleyi modern ve kesintisiz içme suyu altyapısına kavuşturmayı hedefliyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
