Ordu’da Fındık İçin Ortak Mücadele: Protokol İmzalandı

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 06.02.2026 - 16:24, Güncelleme: 06.02.2026 - 16:24 1411 kez okundu.
 

Ordu’da Fındık İçin Ortak Mücadele: Protokol İmzalandı

Ordu’da fındık tarımını tehdit eden kahverengi kokarca zararlısına karşı kamu, STK ve özel sektör iş birliğiyle yeni bir mücadele projesi hayata geçiriliyor.
Kahverengi Kokarca Zararlısı ile Mücadele Eğitim ve Kontrol Projesinin protokolü imzalandı. Ordu’da fındık tarımını tehdit eden kahverengi kokarca zararlısına karşı yürütülecek yeni mücadele projesinin protokolü, kamu, STK ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla Valilik Makamında imzalandı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Düşmanımı Tanıyorum, Önlemimi Alıyorum” adlı Kahverengi Kokarca Zararlısı ile Mücadele Eğitim ve Kontrol Projesi, Altınordu, Fatsa, Ünye, Perşembe, Gülyalı ve Ulubey ilçelerine bağlı toplam 341 mahallede uygulanacak. Proje kapsamında zararlının yoğun görüldüğü bölgelerde etkin eğitim ve yayım çalışmaları gerçekleştirilecek. İmza törenine, Vali Muammer Erol, İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay, Ordu Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Karlıbel, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Ünye Ticaret Borsası Meclis Başkanı Erhan Aydın, Gürsoy Tarımsal Ürünler Gıda San. Ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Gürsoy, Poyraz&Poyraz Fındık Entegre San. Ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Poyraz, Şenocak Gıda Fındık Entegre Tur. Nak. İnş. San Ve Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak, Karimex Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak katıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan eylem planı doğrultusunda entegre mücadele başta olmak üzere tüm yöntemlerin Bakanlık gözetiminde yürütüldüğünü belirtti. Ay, “Fındık tarımında sürdürülebilirliği sağlamak için kahverengi kokarca ile mücadelede kararlıyız” dedi.
Ordu’da fındık tarımını tehdit eden kahverengi kokarca zararlısına karşı kamu, STK ve özel sektör iş birliğiyle yeni bir mücadele projesi hayata geçiriliyor.

Kahverengi Kokarca Zararlısı ile Mücadele Eğitim ve Kontrol Projesinin protokolü imzalandı. Ordu’da fındık tarımını tehdit eden kahverengi kokarca zararlısına karşı yürütülecek yeni mücadele projesinin protokolü, kamu, STK ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla Valilik Makamında imzalandı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Düşmanımı Tanıyorum, Önlemimi Alıyorum” adlı Kahverengi Kokarca Zararlısı ile Mücadele Eğitim ve Kontrol Projesi, Altınordu, Fatsa, Ünye, Perşembe, Gülyalı ve Ulubey ilçelerine bağlı toplam 341 mahallede uygulanacak. Proje kapsamında zararlının yoğun görüldüğü bölgelerde etkin eğitim ve yayım çalışmaları gerçekleştirilecek.

İmza törenine, Vali Muammer Erol, İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay, Ordu Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Karlıbel, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Ünye Ticaret Borsası Meclis Başkanı Erhan Aydın,

Gürsoy Tarımsal Ürünler Gıda San. Ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Gürsoy, Poyraz&Poyraz Fındık Entegre San. Ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Poyraz, Şenocak Gıda Fındık Entegre Tur. Nak. İnş. San Ve Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak, Karimex Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan eylem planı doğrultusunda entegre mücadele başta olmak üzere tüm yöntemlerin Bakanlık gözetiminde yürütüldüğünü belirtti. Ay, “ Fındık tarımında sürdürülebilirliği sağlamak için kahverengi kokarca ile mücadelede kararlıyız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.