Başkan Güler: Fındık Bizim Amiral Gemimiz

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 20.08.2026 - 15:27, Güncelleme: 20.08.2026 - 15:27 396 kez okundu.
 

Başkan Güler: Fındık Bizim Amiral Gemimiz

Ordu’nun amiral gemisinin fındık olduğunu söyleyen Başkan Güler, “Doğru işlendiğinde ve sanayiye dönüştüğünde Ordu için çok daha büyük bir ekonomik güçtür” dedi
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Fındık bizim amiral gemimiz” diyerek Melet’te Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanlığı’na ait Fındık Harmanı’nı ziyaret etti. Başkan Güler, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin en büyük fındık üreticilerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Bizim için mesele sadece fındık üretmek değil; birim alandan daha fazla verim almak, teknolojiyi üretime dahil etmek ve fındığın katma değerini Ordu’da bırakmak” dedi. Yeni üretim tekniklerinin bahçelerde uygulandığını belirten Güler, fındığın kabuğundan aktif karbon, kapsülünden yem, kendisinden ise çikolata gibi katma değerli ürünler üretildiğini ifade etti. “Fındığı yalnızca dalından toplanıp satılan bir ürün olarak görmüyoruz. Doğru işlendiğinde, teknolojiyle buluştuğunda ve sanayiye dönüştüğünde Ordu için çok daha büyük bir ekonomik güçtür” diye konuştu. Hedeflerinin üreticinin alın terini daha değerli hale getirmek olduğunu söyleyen Güler, “Fındıktan elde edilen kazancı büyütmek ve bu değerin daha büyük bölümünü Ordu’da bırakmak istiyoruz. Amiral gemimiz fındıkla, üreten Ordu’nun gücünü daha da büyüteceğiz” ifadelerini kullandı.
Ordu’nun amiral gemisinin fındık olduğunu söyleyen Başkan Güler, “Doğru işlendiğinde ve sanayiye dönüştüğünde Ordu için çok daha büyük bir ekonomik güçtür” dedi

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “ Fındık bizim amiral gemimiz” diyerek Melet’te Büyükşehir Belediyesi Tarım Daire Başkanlığı’na ait Fındık Harmanı’nı ziyaret etti.

Başkan Güler, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin en büyük fındık üreticilerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Bizim için mesele sadece fındık üretmek değil; birim alandan daha fazla verim almak, teknolojiyi üretime dahil etmek ve fındığın katma değerini Ordu’da bırakmak” dedi.

Yeni üretim tekniklerinin bahçelerde uygulandığını belirten Güler, fındığın kabuğundan aktif karbon, kapsülünden yem, kendisinden ise çikolata gibi katma değerli ürünler üretildiğini ifade etti. “Fındığı yalnızca dalından toplanıp satılan bir ürün olarak görmüyoruz. Doğru işlendiğinde, teknolojiyle buluştuğunda ve sanayiye dönüştüğünde Ordu için çok daha büyük bir ekonomik güçtür” diye konuştu.

Hedeflerinin üreticinin alın terini daha değerli hale getirmek olduğunu söyleyen Güler, “Fındıktan elde edilen kazancı büyütmek ve bu değerin daha büyük bölümünü Ordu’da bırakmak istiyoruz. Amiral gemimiz fındıkla, üreten Ordu’nun gücünü daha da büyüteceğiz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.