ORDU'DA FINDIK FİYATINDA BUGÜN ŞOK YAŞANIYOR

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 04.11.2025 - 15:09, Güncelleme: 04.11.2025 - 15:09 6268+ kez okundu.
 

ORDU'DA FINDIK FİYATINDA BUGÜN ŞOK YAŞANIYOR

Ordu’da bu sabah Fiskobirlik’in fındık alım fiyatını düşürmesinden sonra serbest piyasada da yaklaşık 20 liralık bir düşüş yaşandı.
Kasım ayının ilk gününde azda olsa yükselişe geçen fındık fiyatında bugün tam anlamıyla bir şok yaşanıyor. Ferrero’nun Türkiye’den fındık alımını durdurduğu ve manipülasyon tartışmalarının yoğun şekilde devam ettiği fındıkta üreticiye şok üstüne şok. Bu sabah Ordu serbest piyasasında güne 295-300 lira bandında başlayan fındık fiyatında günün ilk şoku Fiskobrlik’ten gelmişti. 22 Ekim’den buyana ilk kez fiyat açıklayan kurum, fındık fiyatını 5 lira düşürerek, de levant kalite kabuklu tombul ortaklara fındık fiyatı 295 TL’ye ortak dış ise 290 TL’ye düşürdü. Yaşanan bu şok gelişmeden sonra bir şokta serbest piyasada yaşandı. Serbest piyasada fındık fiyatı 280-285 lira seviyelerine geriledi. Bu düşüşün nedeni konusunda bir yorum yapılmazken, fiyat kavgasının bu sene için değil, gelecek senenin fiyat kavgası olduğu iddiaları konuşuluyor.  
Ordu’da bu sabah Fiskobirlik’in fındık alım fiyatını düşürmesinden sonra serbest piyasada da yaklaşık 20 liralık bir düşüş yaşandı.

Kasım ayının ilk gününde azda olsa yükselişe geçen fındık fiyatında bugün tam anlamıyla bir şok yaşanıyor. Ferrero’nun Türkiye’den fındık alımını durdurduğu ve manipülasyon tartışmalarının yoğun şekilde devam ettiği fındıkta üreticiye şok üstüne şok.

Bu sabah Ordu serbest piyasasında güne 295-300 lira bandında başlayan fındık fiyatında günün ilk şoku Fiskobrlik’ten gelmişti. 22 Ekim’den buyana ilk kez fiyat açıklayan kurum, fındık fiyatını 5 lira düşürerek, de levant kalite kabuklu tombul ortaklara fındık fiyatı 295 TL’ye ortak dış ise 290 TL’ye düşürdü.

Yaşanan bu şok gelişmeden sonra bir şokta serbest piyasada yaşandı. Serbest piyasada fındık fiyatı 280-285 lira seviyelerine geriledi. Bu düşüşün nedeni konusunda bir yorum yapılmazken, fiyat kavgasının bu sene için değil, gelecek senenin fiyat kavgası olduğu iddiaları konuşuluyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.