Ordu'da 132 Fındık Üreticisine 613 Milyon TL Destek!

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 26.02.2026 - 14:07, Güncelleme: 26.02.2026 - 14:07 530 kez okundu.
 

Ordu'da 132 Fındık Üreticisine 613 Milyon TL Destek!

AK Parti Ordu İl Başkanı Samet Özdemir, 132 binden fazla fındık üreticisine yapılacak 613 milyon TL’lik destek ödemelerinin 6 Mart’ta başlayacağını duyurdu.
Fındık üreticisinin heyecanla beklediği Alan Bazlı Gelir Desteği ile Mazot ve Gübre desteği ödemeleri başlıyor. AK Parti Ordu İl Başkanı Samet Özdemir, müjdeyi vererek ödemelerin 6 Mart itibarıyla hesaplara yatırılacağını duyurdu. Ordu’da 132 binden fazla fındık üreticisinin gözü kulağı olan tarımsal destek ödemelerinde takvim netleşti. AK Parti Ordu İl Başkanı Samet Özdemir, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla üreticilere bekledikleri haberi verdi. Ödemeler 1 Ay İçinde Tamamlanacak Başkan Özdemir, fındık üreticileri için hayati önem taşıyan Alan Bazlı Destek ve Mazot Gübre Desteği ödemelerinin 6 Mart’tan itibaren başlayacağını belirtti. Ödemelerin sistemsel bir plan dahilinde bir ay içerisinde tüm üreticilerin hesaplarına aktarılmış olacağını ifade etti. 132 Bin Çiftçiye Dev Kaynak ​Açıklanan rakamlara göre Ordu ekonomisine ciddi bir sıcak para girişi sağlanacak. Bu kapsamda Ordu’da 132 bin 562 fındık üreticisine toplam 613 milyon 520 bin 252 TL ödeme gerçekleştirilecek. Destekleme alan bazlı, mazot ve gübre desteği, planlı üretim desteği ve yem bitkileri desteğini kapsıyor. ​“Üreticimizin Yanındayız” ​İl Başkanı Samet Özdemir, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Ordu'muzun can damarı olan fındık üreticilerimizin her daim yanındayız. Planlı üretim ve temel destek ödemeleriyle çiftçimizin yükünü hafifletmeye devam ediyoruz. 613 milyon lirayı aşan bu destek ödemeleri şehrimize ve üreticilerimize hayırlı, bereketli olsun" ifadelerini kullandı.
AK Parti Ordu İl Başkanı Samet Özdemir, 132 binden fazla fındık üreticisine yapılacak 613 milyon TL’lik destek ödemelerinin 6 Mart’ta başlayacağını duyurdu.

Fındık üreticisinin heyecanla beklediği Alan Bazlı Gelir Desteği ile Mazot ve Gübre desteği ödemeleri başlıyor. AK Parti Ordu İl Başkanı Samet Özdemir, müjdeyi vererek ödemelerin 6 Mart itibarıyla hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Ordu’da 132 binden fazla fındık üreticisinin gözü kulağı olan tarımsal destek ödemelerinde takvim netleşti. AK Parti Ordu İl Başkanı Samet Özdemir, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla üreticilere bekledikleri haberi verdi.

Ödemeler 1 Ay İçinde Tamamlanacak

Başkan Özdemir, fındık üreticileri için hayati önem taşıyan Alan Bazlı Destek ve Mazot Gübre Desteği ödemelerinin 6 Mart’tan itibaren başlayacağını belirtti. Ödemelerin sistemsel bir plan dahilinde bir ay içerisinde tüm üreticilerin hesaplarına aktarılmış olacağını ifade etti.

132 Bin Çiftçiye Dev Kaynak

​Açıklanan rakamlara göre Ordu ekonomisine ciddi bir sıcak para girişi sağlanacak. Bu kapsamda Ordu’da 132 bin 562 fındık üreticisine toplam 613 milyon 520 bin 252 TL ödeme gerçekleştirilecek. Destekleme alan bazlı, mazot ve gübre desteği, planlı üretim desteği ve yem bitkileri desteğini kapsıyor.

“Üreticimizin Yanındayız”

​İl Başkanı Samet Özdemir, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Ordu'muzun can damarı olan fındık üreticilerimizin her daim yanındayız. Planlı üretim ve temel destek ödemeleriyle çiftçimizin yükünü hafifletmeye devam ediyoruz. 613 milyon lirayı aşan bu destek ödemeleri şehrimize ve üreticilerimize hayırlı, bereketli olsun" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.