HER İKİ TRAFİK KAZASINDAN BİRİNDE MOTOSİKLET VAR

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 02.03.2025 - 14:32, Güncelleme: 02.03.2025 - 14:32 3587 kez okundu.
 

HER İKİ TRAFİK KAZASINDAN BİRİNDE MOTOSİKLET VAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Şehir içinde meydana gelen kazaların %52,3’üne yani her iki kazadan birine motosiklet türü araçlar karışmaktadır”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Motosikletlerin daha yoğun kullanıldığı şehir içlerinde “Motosiklet Denetimleri” ile ilgili olarak 2025 yılının ilk 2 ayında (1 Ocak-27 Şubat 2025) Trafik Ekiplerince toplam: 1 Milyon 547 Bin 776 adet denetim, 326 bin 472 adet işlem yapıldığını duyurdu. 50 SÜRÜCÜYE ÇAKAR CEZASI 1 haftada 3 milyona yakın denetim yaptıklarını söyleyen Bakan Yerlikaya, “Emniyet ve Jandarma Trafik Ekiplerimizce 20-27 Şubat 2025 tarihleri arasında: 2 Milyon 938 bin 674 araç denetlendi. Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 50 sürücüye işlem yapıldı.” Bakan Yerlikaya ayrıca, “Hız ihlalinde bulunan 143 bin 8, Periyodik muayenesi yaptırılmamış 23 bin 886, Emniyet kemeri kullanmayan 27 bin 293, Sürücü belgesiz araç kullanan 12 bin 898 ve Zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 7 bin 182 olmak üzere diğer işlemlerle birlikte; toplam 456 bin 58 araca/sürücüye işlem yapıldı.” Motosiklet sürücülerini uyaran Bakan Yerlikaya, “Motosiklet kullanırken lütfen daha dikkatli olalım. Sürüş esnasında kask ve koruyucu ekipman kullanmayı ihmal etmeyelim. Motosikletlerin karıştıkları kazaların önlenmesi için Trafik Ekiplerimizin yanı sıra Polis ve Jandarma Asayiş Motosikletli Timleri başta olmak üzere diğer birimlerimizce denetimlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Lütfen, trafik kurallarına uyalım.” dedi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Şehir içinde meydana gelen kazaların %52,3’üne yani her iki kazadan birine motosiklet türü araçlar karışmaktadır”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Motosikletlerin daha yoğun kullanıldığı şehir içlerinde “Motosiklet Denetimleri” ile ilgili olarak 2025 yılının ilk 2 ayında (1 Ocak-27 Şubat 2025) Trafik Ekiplerince toplam: 1 Milyon 547 Bin 776 adet denetim, 326 bin 472 adet işlem yapıldığını duyurdu.

50 SÜRÜCÜYE ÇAKAR CEZASI

1 haftada 3 milyona yakın denetim yaptıklarını söyleyen Bakan Yerlikaya, “Emniyet ve Jandarma Trafik Ekiplerimizce 20-27 Şubat 2025 tarihleri arasında: 2 Milyon 938 bin 674 araç denetlendi. Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 50 sürücüye işlem yapıldı.”

Bakan Yerlikaya ayrıca, “Hız ihlalinde bulunan 143 bin 8, Periyodik muayenesi yaptırılmamış 23 bin 886, Emniyet kemeri kullanmayan 27 bin 293, Sürücü belgesiz araç kullanan 12 bin 898 ve Zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 7 bin 182 olmak üzere diğer işlemlerle birlikte; toplam 456 bin 58 araca/sürücüye işlem yapıldı.”

Motosiklet sürücülerini uyaran Bakan Yerlikaya, “Motosiklet kullanırken lütfen daha dikkatli olalım. Sürüş esnasında kask ve koruyucu ekipman kullanmayı ihmal etmeyelim. Motosikletlerin karıştıkları kazaların önlenmesi için Trafik Ekiplerimizin yanı sıra Polis ve Jandarma Asayiş Motosikletli Timleri başta olmak üzere diğer birimlerimizce denetimlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Lütfen, trafik kurallarına uyalım.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.