GÜLER: 200 TL FINDIKTA GÖRÜLMEMİŞ BİR RAKAM

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 12.08.2025 - 21:47, Güncelleme: 12.08.2025 - 21:47 4473+ kez okundu.
 

GÜLER: 200 TL FINDIKTA GÖRÜLMEMİŞ BİR RAKAM

Başkan Güler, “Fındık fiyatlarının 195-200 TL olarak açıklanması son derece önemli. Bu aşağı yukarı 5 dolar. Bugüne kadar olmayan bir rakam.”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu'nun en önemli geçim kaynağı olan fındığın fiyatının 195-200 TL olarak açıklanmasını değerlendirdi. Bu fiyatın üreticiler için büyük önem taşıdığını belirten Başkan Güler, fındıkta tek amaçlarının halkın emeğinin karşılığını almak olduğunu söyledi. Açıklanan fiyatın yaklaşık 5 dolar değerinde olduğunu ve bunun daha önce görülmemiş bir rakam olduğunu vurgulayan Güler, “Fındık fiyatlarının 195-200 TL olarak açıklanması son derece önemli. Bu aşağı yukarı 5 dolar. Bugüne kadar olmayan bir rakam. Burada sizlerle birlikte aldığımız kararlarla aynı zamanda hem kokarca konusunda hem Rekabet Kuruluna başvurup buradaki fındığın gerçek değerine ulaşması konusunda aldığımız kararlar son derece önemli.” Bu adımlar atılmasaydı fındık fiyatlarının çok daha düşük kalabileceğini belirten Güler, “Bunu eğer yapmamış olsaydık hatırlarsınız bir Rekabet Kuruluna başvurmadan önce bir fiyat açıklanmıştı. 33 gün sonra yabancı başka bir firma fındık fiyatı açıklamıştı. Ondan sonra tüccar daha aşağıda bir fiyat açıkladı ve fakir fukaranın dar gelirlinin fındığı çok ucuza satılmıştı.” Bu durumu engellemek için ORTAR aracılığıyla özel firmalarla birlikte Rekabet Kuruluna başvurduklarını ve bu mücadeleyi kazandıklarını anlatan Güler, “Daha sonra mahkemeye başvurduk oradaki hukuki çalışma devam ediyor. Yürütmeyi durdurma alındı ama adli tatilden sonra biz yakın bir şekilde takip edeceğiz.” Başkan Güler, bu önemli gelişme için başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Buradaki bütün mesele halkımızın emeğinin değerini sağlamaktı. Bunu da birlikte başardık. Bu bakımdan Sayın Cumhurbaşkanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Buradaki fiyat hiç görülmemiş bir rakam”
Başkan Güler, “Fındık fiyatlarının 195-200 TL olarak açıklanması son derece önemli. Bu aşağı yukarı 5 dolar. Bugüne kadar olmayan bir rakam.”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu'nun en önemli geçim kaynağı olan fındığın fiyatının 195-200 TL olarak açıklanmasını değerlendirdi. Bu fiyatın üreticiler için büyük önem taşıdığını belirten Başkan Güler, fındıkta tek amaçlarının halkın emeğinin karşılığını almak olduğunu söyledi.

Açıklanan fiyatın yaklaşık 5 dolar değerinde olduğunu ve bunun daha önce görülmemiş bir rakam olduğunu vurgulayan Güler, “Fındık fiyatlarının 195-200 TL olarak açıklanması son derece önemli. Bu aşağı yukarı 5 dolar. Bugüne kadar olmayan bir rakam. Burada sizlerle birlikte aldığımız kararlarla aynı zamanda hem kokarca konusunda hem Rekabet Kuruluna başvurup buradaki fındığın gerçek değerine ulaşması konusunda aldığımız kararlar son derece önemli.”

Bu adımlar atılmasaydı fındık fiyatlarının çok daha düşük kalabileceğini belirten Güler, “Bunu eğer yapmamış olsaydık hatırlarsınız bir Rekabet Kuruluna başvurmadan önce bir fiyat açıklanmıştı. 33 gün sonra yabancı başka bir firma fındık fiyatı açıklamıştı. Ondan sonra tüccar daha aşağıda bir fiyat açıkladı ve fakir fukaranın dar gelirlinin fındığı çok ucuza satılmıştı.”

Bu durumu engellemek için ORTAR aracılığıyla özel firmalarla birlikte Rekabet Kuruluna başvurduklarını ve bu mücadeleyi kazandıklarını anlatan Güler, “Daha sonra mahkemeye başvurduk oradaki hukuki çalışma devam ediyor. Yürütmeyi durdurma alındı ama adli tatilden sonra biz yakın bir şekilde takip edeceğiz.”

Başkan Güler, bu önemli gelişme için başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Buradaki bütün mesele halkımızın emeğinin değerini sağlamaktı. Bunu da birlikte başardık. Bu bakımdan Sayın Cumhurbaşkanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Buradaki fiyat hiç görülmemiş bir rakam”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.