Ordu’da İnşaat Firmasına Mahkemeden Konkordato Kararı
Ordu’da İnşaat Firmasına Mahkemeden Konkordato Kararı
Ordu’daki bir inşaat firması hakkında konkordato ilan eden mahkeme, firma hakkında 1 yıllık kesin mühlet verdi, alacaklılara 7 gün itiraz süresi tanındı.
Ordu 4. Asliye Hukuk Mahkemesi (Asliye Ticaret Mahkemesi sıfatıyla), YAPI Çelebi Dekorasyon İnşaat Taahhüt Mobilya İmalat ve Emlak Ticaret Limited Şirketi ile Siracettin Çelebi hakkında yürütülen konkordato davasında kritik kararını açıkladı. Mahkeme, 2025/468 esas sayılı dosyada 13 Mart 2027 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 yıl süreyle kesin mühlet verilmesine hükmetti.
Tedbirler Devam Edecek
Mahkeme, daha önce uygulanan geçici tedbirlerin ve konkordato hükümlerinin kesin mühlet süresince de geçerli olacağını bildirdi. Süreci yürüten komiser heyetinde yer alan Deniz Eroğlu, Fuat Kubilay ve Cevat Şensoy görevlerine devam edecek.
Alacaklılara 7 Günlük İtiraz Süresi
Kararla birlikte alacaklılara ilan tarihinden itibaren 7 gün içinde itiraz hakkı tanındı. İtiraz edenler, konkordato şartlarının oluşmadığını ileri sürerek talebin reddini isteyebilecek. Dosyanın bir sonraki duruşması 11 Eylül 2026 saat 14.30’da yapılacak.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
