Genç Kız Organ Bağışıyla Üç Hastaya Umut Oldu

Sağlık (BHA) - Birlik Haber Ajansı | 27.03.2026 - 00:58, Güncelleme: 27.03.2026 - 00:58 4179 kez okundu.
 

Genç Kız Organ Bağışıyla Üç Hastaya Umut Oldu

Trabzon’da beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki genç kadının organları, ailesinin aldığı anlamlı karar sayesinde Erzurum ve Bursa’daki üç hastaya umut oldu.
Trabzon’da tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki genç kadının organları, üç hastaya yaşam şansı sundu. Giresun’un Bulancak ilçesinde yaşayan genç kadın, 21 Mart’ta şiddetli baş ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Durumunun ağırlaşması üzerine entübe edilen hasta, ileri tedavi için Farabi Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakımda süren tedavinin ardından 24 Mart’ta beyin ölümünün gerçekleştiği belirlendi. Bu gelişmenin ardından sağlık ekipleri aile ile organ bağışı konusunda görüşme yaptı. Zor bir süreç yaşayan anne ve baba, kızlarının organlarının bağışlanması yönünde karar aldı. Bu karar sayesinde genç kadının bir böbreği ve karaciğeri Erzurum’daki hastalara, diğer böbreği ise Bursa’daki bir hastaya nakledilmek üzere gönderildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Ebru Yılmaz, genç kadının yüksek tansiyona bağlı baş ağrısı nedeniyle hastaneye başvurduğunu ve tedavi sürecinde beyin ölümünün gerçekleştiğini belirtti. Yılmaz, aile ile yapılan görüşmeler sırasında annenin sözlerinin kendisini derinden etkilediğini ifade ederek, “Birileri benimle aynı acıyı yaşamasın diye bunu kabul ediyorum” dediğini aktardı. Organ naklinin önemine dikkat çeken Yılmaz, insanların yaşarken organ bağışı konusundaki düşüncelerini yakınlarıyla paylaşmasının, zor anlarda ailelerin karar sürecini kolaylaştırdığını vurguladı.
Trabzon’da beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki genç kadının organları, ailesinin aldığı anlamlı karar sayesinde Erzurum ve Bursa’daki üç hastaya umut oldu.

Trabzon’da tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen 23 yaşındaki genç kadının organları, üç hastaya yaşam şansı sundu. Giresun’un Bulancak ilçesinde yaşayan genç kadın, 21 Mart’ta şiddetli baş ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Durumunun ağırlaşması üzerine entübe edilen hasta, ileri tedavi için Farabi Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun bakımda süren tedavinin ardından 24 Mart’ta beyin ölümünün gerçekleştiği belirlendi.

Bu gelişmenin ardından sağlık ekipleri aile ile organ bağışı konusunda görüşme yaptı. Zor bir süreç yaşayan anne ve baba, kızlarının organlarının bağışlanması yönünde karar aldı. Bu karar sayesinde genç kadının bir böbreği ve karaciğeri Erzurum’daki hastalara, diğer böbreği ise Bursa’daki bir hastaya nakledilmek üzere gönderildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Ebru Yılmaz, genç kadının yüksek tansiyona bağlı baş ağrısı nedeniyle hastaneye başvurduğunu ve tedavi sürecinde beyin ölümünün gerçekleştiğini belirtti. Yılmaz, aile ile yapılan görüşmeler sırasında annenin sözlerinin kendisini derinden etkilediğini ifade ederek, “Birileri benimle aynı acıyı yaşamasın diye bunu kabul ediyorum” dediğini aktardı.

Organ naklinin önemine dikkat çeken Yılmaz, insanların yaşarken organ bağışı konusundaki düşüncelerini yakınlarıyla paylaşmasının, zor anlarda ailelerin karar sürecini kolaylaştırdığını vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.