FINDIK FİYATI 158 LİRAYA GERİLEDİ
FINDIK FİYATI 158 LİRAYA GERİLEDİ
Fiskobirlik’te Mayıs ayında 185 TL'ye kadar yükselen fındık fiyatlarının, Temmuz başında aniden 158 TL seviyelerine gerilemesi, üreticileri zor durumda bıraktı.
1 Temmuz 2025 – FİSKOBİRLİK'in 1 Temmuz 2025 itibarıyla güncellediği Levant kalite kabuklu fındık alım fiyatları, fındık üreticileri arasında büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Özellikle hasat dönemine sadece bir ay kala gelen bu beklenmedik düşüş, üreticileri tedirgin ediyor ve geleceğe dair endişeleri artırıyor.
Açıklanan yeni fiyatlar şu şekilde:
Levant Kalite Kabuklu Tombul (Ortaklara): 160,00 ₺
Levant Kalite Kabuklu Tombul (Ortak Dışı): 158,00 ₺
Levant Kalite Kabuklu Çakıldak (Ortaklara): 165,00 ₺
Levant Kalite Kabuklu Çakıldak (Ortak Dışı): 163,00 ₺
Mayıs ayında 185 TL'ye kadar yükselen fındık fiyatlarının, Temmuz başında aniden 158 TL seviyelerine gerilemesi, hasat hazırlıklarını sürdüren üreticileri zor durumda bıraktı. Üreticiler, umutla fiyatların yeniden yükselmesini beklerken yaşanan bu ani düşüş karşısında büyük bir şaşkınlık ve öfke yaşıyor. "Emeklerimizin karşılığını alamıyoruz" diyerek tepkilerini dile getiren fındık çiftçileri, alın terlerinin değerini bulamamasından şikayetçi.
Bu durum, fındık rekoltesinin belirlenmesi ve fiyat politikalarının oluşturulması sürecinde üretici beklentilerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Önümüzdeki dönemde fiyatların seyrinin nasıl olacağı ve üreticilerin bu duruma nasıl bir çözüm bulacağı merak konusu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.