Asayişten Kaçakçılığa: Ordu’da Bu Operasyonları Konuşuyor

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 21.04.2026 - 00:17, Güncelleme: 21.04.2026 - 00:17 361 kez okundu.
 

Asayişten Kaçakçılığa: Ordu’da Bu Operasyonları Konuşuyor

Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadelede 15 şüpheli hakkında işlem yapıldı, çok sayıda silah ve kaçak malzeme ele geçirildi. Ayrıca 62 kişi yakalandı.
Ordu İl Jandarma Komutanlığı, 13-19 Nisan 2026 tarihleri arasında tefecilikten, kaçakçılığa, narkotikten asayişe kadar yürüttüğü faaliyetlerle kamu düzeni ve güvenliği için önemli sonuçlar elde etti. Asayiş faaliyetleri kapsamında; Jandarma Asayiş Timleri tarafından (27.508) şahıs sorgusu yapılmış olup yapılan sorgulamalar neticesinde çeşitli suçlardan hakkında arama kararı bulunan (62) şüpheli şahıs yakalandı. Yakalanan şüpheli şahıslardan (33)’ü tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi. Trafik faaliyetleri kapsamında; Trafik Jandarması Timleri tarafından (13.831) araç kontrol edilmiştir. Narkotik suçlarla mücadele faaliyetleri kapsamında; icra edilen (22) operasyonda (22) şüpheli yakalanmış olup (1) şüpheli hakkında uyuşturucu madde imal ve ticareti, (21) şüpheli hakkında ise uyuşturucu madde kullanmak için satın almak, kabul etmek ve bulundurmak suçundan işlem yapılmıştır. İşlem ayıplan şüphelilerden (1)’i tutuklandı. Yapılan aramalarda; (318) gram sentetik kannobinoid (bonzai), (10) gr sentetik kannobinoid (bonzai) hammaddesi, (4) gr kubar esrar, (2) gr eroin, (11) gram sentetik kannobinoid (bonzai), (7) gr sentetik kannobinoid (bonzai) hammaddesi, (11) gr metamfetamin, (4) adet sentetik ecza hap, ve (2) adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Kaçakçılık ve Organize suçlarla mücadele faaliyetleri kapsamında; icra edilen operasyonlarda (15) şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapıldı. Tefecilik suçunu örgütlü olarak işleyen şüphelilere yönelik icra edilen operasyonda (1) şüpheli tutuklanarak cezaevine sevk edildi ve (3) şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yapılan aramalarda; (4) adet tabanca (4) adet tabanca şarjörü, (3) adet av tüfeği, (95) adet tabanca fişeği, (85) adet av tüfeği fişeği, (10) litre etil alkol, (1) adet gümrük kaçağı otomobil, (3) adet çek, (3) adet senet, (4) adet cep telefonu, (5) adet sahte alım satım sözleşmesi, (1) adet ajanda, (8) adet muhtelif kazı malzemesi ve (1) adet dedektör ele geçirildi.
Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadelede 15 şüpheli hakkında işlem yapıldı, çok sayıda silah ve kaçak malzeme ele geçirildi. Ayrıca 62 kişi yakalandı.

Ordu İl Jandarma Komutanlığı, 13-19 Nisan 2026 tarihleri arasında tefecilikten, kaçakçılığa, narkotikten asayişe kadar yürüttüğü faaliyetlerle kamu düzeni ve güvenliği için önemli sonuçlar elde etti.

Asayiş faaliyetleri kapsamında; Jandarma Asayiş Timleri tarafından (27.508) şahıs sorgusu yapılmış olup yapılan sorgulamalar neticesinde çeşitli suçlardan hakkında arama kararı bulunan (62) şüpheli şahıs yakalandı. Yakalanan şüpheli şahıslardan (33)’ü tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

Trafik faaliyetleri kapsamında; Trafik Jandarması Timleri tarafından (13.831) araç kontrol edilmiştir.

Narkotik suçlarla mücadele faaliyetleri kapsamında; icra edilen (22) operasyonda (22) şüpheli yakalanmış olup (1) şüpheli hakkında uyuşturucu madde imal ve ticareti, (21) şüpheli hakkında ise uyuşturucu madde kullanmak için satın almak, kabul etmek ve bulundurmak suçundan işlem yapılmıştır. İşlem ayıplan şüphelilerden (1)’i tutuklandı. Yapılan aramalarda; (318) gram sentetik kannobinoid (bonzai), (10) gr sentetik kannobinoid (bonzai) hammaddesi, (4) gr kubar esrar, (2) gr eroin, (11) gram sentetik kannobinoid (bonzai), (7) gr sentetik kannobinoid (bonzai) hammaddesi, (11) gr metamfetamin, (4) adet sentetik ecza hap, ve (2) adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.

Kaçakçılık ve Organize suçlarla mücadele faaliyetleri kapsamında; icra edilen operasyonlarda (15) şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapıldı. Tefecilik suçunu örgütlü olarak işleyen şüphelilere yönelik icra edilen operasyonda (1) şüpheli tutuklanarak cezaevine sevk edildi ve (3) şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yapılan aramalarda; (4) adet tabanca (4) adet tabanca şarjörü, (3) adet av tüfeği, (95) adet tabanca fişeği, (85) adet av tüfeği fişeği, (10) litre etil alkol, (1) adet gümrük kaçağı otomobil, (3) adet çek, (3) adet senet, (4) adet cep telefonu, (5) adet sahte alım satım sözleşmesi, (1) adet ajanda, (8) adet muhtelif kazı malzemesi ve (1) adet dedektör ele geçirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.