'400 BİN TONLUK REKOLTEYİ 600 BİN AÇIKLAYANLARI KINIYORUM'

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 12.05.2025 - 17:07, Güncelleme: 12.05.2025 - 17:07 4262+ kez okundu.
 

'400 BİN TONLUK REKOLTEYİ 600 BİN AÇIKLAYANLARI KINIYORUM'

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, “400 bin tonluk rekolteyi 600 bin açıklayarak, üreticinin fındığına ve emeğine göz dikenleri şiddetle kınıyorum”
Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, fındık sektörünün tüm paydaşlarına seslenerek, açıklanan rekolte rakamlarına sert tepki gösterdi. 400 bin ton olarak beklenen fındık rekoltesinin 600 bin ton olarak açıklanmasının üreticinin emeğine, esnafın yatırımlarına ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) stoklarına zarar verdiğini ifade etti. TMO’nun deposunda bulunan 17 bin ton fındığın 200 TL’nin altında alınmaya çalışıldığını belirten Feyzi, Fındık sektörünün bütün paydaşlarına sesleniyorum, 400 bin tonluk rekolteyi 600 bin açıklayarak: Üreticinin dalındaki fındığına ve emeğine; Esnafın yatırım emeğine; TMO’nun deposunda kalan 17 bin tonluk, yüce Türk milletinin malını 200 TL’nin altında alma çabasını şiddetle kınıyorum.” Sektör temsilcileri, açıklanan rekolte rakamlarının piyasalarda dengesizlik yarattığını ve üreticilerin bu süreçte dikkatli olması gerektiğini belirten Başkan Feyzi, “Herkesin ürününe sahip çıkmasını, panik yapmayıp yalan bilgilere de itibar etmemesini tavsiye ediyorum.”
Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, “400 bin tonluk rekolteyi 600 bin açıklayarak, üreticinin fındığına ve emeğine göz dikenleri şiddetle kınıyorum”

Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, fındık sektörünün tüm paydaşlarına seslenerek, açıklanan rekolte rakamlarına sert tepki gösterdi. 400 bin ton olarak beklenen fındık rekoltesinin 600 bin ton olarak açıklanmasının üreticinin emeğine, esnafın yatırımlarına ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) stoklarına zarar verdiğini ifade etti.

TMO’nun deposunda bulunan 17 bin ton fındığın 200 TL’nin altında alınmaya çalışıldığını belirten Feyzi, Fındık sektörünün bütün paydaşlarına sesleniyorum, 400 bin tonluk rekolteyi 600 bin açıklayarak: Üreticinin dalındaki fındığına ve emeğine; Esnafın yatırım emeğine; TMO’nun deposunda kalan 17 bin tonluk, yüce Türk milletinin malını 200 TL’nin altında alma çabasını şiddetle kınıyorum.”

Sektör temsilcileri, açıklanan rekolte rakamlarının piyasalarda dengesizlik yarattığını ve üreticilerin bu süreçte dikkatli olması gerektiğini belirten Başkan Feyzi, “Herkesin ürününe sahip çıkmasını, panik yapmayıp yalan bilgilere de itibar etmemesini tavsiye ediyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.