Vali Erol: Canımız Yanıyor, Göz Yumulmayacak

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 07.07.2026 - 00:49, Güncelleme: 07.07.2026 - 00:49 385 kez okundu.
 

Vali Erol: Canımız Yanıyor, Göz Yumulmayacak

Vali Muammer Erol, basın toplantısında patpatlarla yolcu taşımaya izin verilmeyeceğini, denizde boğulma vakalarına karşı tedbirlerin artırıldığını açıkladı.
Ordu Valisi Muammer Erol, İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantıda mülki idare amirleri kararnamesinden trafik tedbirlerine, sokak hayvanlarından intihar vakalarına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. Mülki İdare Amirleri Kararnamesi Haziran ayında yayımlanan kararnameyle Ordu’da görev değişiklikleri yaşandığını belirten Vali Erol, “Toplam 12 mülki amirimiz ayrıldı, 4 kaymakam vekili dil kursuna gitti. Eksilen 16 olurken gelen 7 oldu, iki de vekil kaymakam görevlendirildi. Şu anda 7 ilçemiz boş durumda, önümüzdeki günlerde vekaletlerle doldurulacak” dedi. İntihar Vakaları Üzerine 2026 yılının ilk altı ayında 21 intihar vakası yaşandığını açıklayan Vali Erol, bunlardan 7’sinin Haziran ayında gerçekleştiğini belirtti. “Birbirimize sahip çıkalım, sevgiyi ve ilgiyi esirgemeyelim. Başka intihar vakaları yaşamayalım” çağrısında bulundu. Okul Servis Araçlarında Yaş Sınırı Okul servis araçları için yaş sınırının 12’den 15’e çıkarıldığını belirten Vali Erol, uygulamanın bir yıl daha uzatıldığını ifade etti. Yaz Trafik Tedbirleri İçişleri Bakanlığı’nın 23 Haziran tarihli genelgesi doğrultusunda yaz aylarında trafik denetimlerinin sıkı şekilde uygulanacağını söyleyen Vali Erol, özellikle göç ve turizm yoğunluğu yaşanan bölgelerde dikkatli olunacağını belirtti. Patpatlarla Yolcu Taşımaya Sıkı Denetim Tarım araçlarının toplu taşıma amacıyla kullanılmasına izin verilmeyeceğini vurgulayan Vali Erol, “Çünkü, canımız yanıyor, üzülüyoruz. Patpatı tarlada kullansın ama aracın üstüne 5, 6, 7 kişi bindirerek toplu taşıma da yapmasın. Bunun çok acı sonuçları oluyor, ona da razı değiliz.” diyerek tavsiyelerde bulundu. Mevsimlik Tarım İşçileri İçin METİP Alanları Altınordu’daki METİP alanında şartların iyileştirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Vali Erol, fındık işçileri için fiziki ve sosyal koşulların düzenlendiğini söyledi. Sokak Hayvanları İçin Doğal Yaşam Alanları Sokak hayvanları için doğal yaşam alanlarının hızla artırıldığını açıklayan Vali Erol, “Şu anda %72 oranına ulaştık. 15 gün içinde Fatsa ve Altınordu’daki alanlar da açılacak. Hedefimiz %90’ın üzerine çıkmak” dedi. Denizde Boğulma Vakaları Altınordu’da yaşanan boğulma olaylarına değinen Vali Erol, meteoroloji uyarıları doğrultusunda denize girmenin yasaklandığını hatırlattı. “Cesaret gösterisi adına denize girilmesi acı sonuçlar doğuruyor. Kahramanlık gösterisine gerek yok” ifadelerini kullandı.
Vali Muammer Erol, basın toplantısında patpatlarla yolcu taşımaya izin verilmeyeceğini, denizde boğulma vakalarına karşı tedbirlerin artırıldığını açıkladı.

Ordu Valisi Muammer Erol, İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantıda mülki idare amirleri kararnamesinden trafik tedbirlerine, sokak hayvanlarından intihar vakalarına kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

Mülki İdare Amirleri Kararnamesi

Haziran ayında yayımlanan kararnameyle Ordu’da görev değişiklikleri yaşandığını belirten Vali Erol, “Toplam 12 mülki amirimiz ayrıldı, 4 kaymakam vekili dil kursuna gitti. Eksilen 16 olurken gelen 7 oldu, iki de vekil kaymakam görevlendirildi. Şu anda 7 ilçemiz boş durumda, önümüzdeki günlerde vekaletlerle doldurulacak” dedi.

İntihar Vakaları Üzerine

2026 yılının ilk altı ayında 21 intihar vakası yaşandığını açıklayan Vali Erol, bunlardan 7’sinin Haziran ayında gerçekleştiğini belirtti. “Birbirimize sahip çıkalım, sevgiyi ve ilgiyi esirgemeyelim. Başka intihar vakaları yaşamayalım” çağrısında bulundu.

Okul Servis Araçlarında Yaş Sınırı

Okul servis araçları için yaş sınırının 12’den 15’e çıkarıldığını belirten Vali Erol, uygulamanın bir yıl daha uzatıldığını ifade etti.

Yaz Trafik Tedbirleri

İçişleri Bakanlığı’nın 23 Haziran tarihli genelgesi doğrultusunda yaz aylarında trafik denetimlerinin sıkı şekilde uygulanacağını söyleyen Vali Erol, özellikle göç ve turizm yoğunluğu yaşanan bölgelerde dikkatli olunacağını belirtti.

Patpatlarla Yolcu Taşımaya Sıkı Denetim

Tarım araçlarının toplu taşıma amacıyla kullanılmasına izin verilmeyeceğini vurgulayan Vali Erol, “Çünkü, canımız yanıyor, üzülüyoruz. Patpatı tarlada kullansın ama aracın üstüne 5, 6, 7 kişi bindirerek toplu taşıma da yapmasın. Bunun çok acı sonuçları oluyor, ona da razı değiliz.” diyerek tavsiyelerde bulundu.

Mevsimlik Tarım İşçileri İçin METİP Alanları

Altınordu’daki METİP alanında şartların iyileştirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Vali Erol, fındık işçileri için fiziki ve sosyal koşulların düzenlendiğini söyledi.

Sokak Hayvanları İçin Doğal Yaşam Alanları

Sokak hayvanları için doğal yaşam alanlarının hızla artırıldığını açıklayan Vali Erol, “Şu anda %72 oranına ulaştık. 15 gün içinde Fatsa ve Altınordu’daki alanlar da açılacak. Hedefimiz %90’ın üzerine çıkmak” dedi.

Denizde Boğulma Vakaları

Altınordu’da yaşanan boğulma olaylarına değinen Vali Erol, meteoroloji uyarıları doğrultusunda denize girmenin yasaklandığını hatırlattı. “Cesaret gösterisi adına denize girilmesi acı sonuçlar doğuruyor. Kahramanlık gösterisine gerek yok” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.