UZMAN DOKTOR GÜLDEN BİRSİN'DEN ÖNEMLİ SÖZLER

Sağlık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 22.06.2025 - 11:31, Güncelleme: 22.06.2025 - 11:34 4029 kez okundu.
 

UZMAN DOKTOR GÜLDEN BİRSİN'DEN ÖNEMLİ SÖZLER

Dr. Gülden Birsin, Bu hastalık, istemli kasları, yutma ve nefes alma kaslarını tutarak kaslarda güçsüzlük ve yutma zorluğu gibi belirtilerle kendini gösterir.”
21 Haziran Dünya ALS (Amyotrofik Lateral Skleroz) Günü kapsamında, Ordu Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Gülden Birsin, ALS hastalığı hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu. Dr. Gülden Birsin'in açıklamalarına göre ALS, beyin ve omurilikteki motor nöronları etkileyen, ilerleyici nörolojik bir hastalıktır. Bu hastalık, istemli kasları, yutma ve nefes alma kaslarını tutarak kaslarda güçsüzlük, seğirmeler ve yutma zorluğu gibi belirtilerle kendini gösterir. Maalesef ALS'nin kesin bir tedavisi bulunmamaktadır. Hastalığın tanısı, nöroloji uzmanlarının detaylı muayenesi ve EMG (elektromiyografi) testi ile konulmaktadır. Hastalığın ilerleyen evrelerinde yutma ve nefes alma işlevlerini desteklemek amacıyla tıbbi müdahaleler uygulanmaktadır. Öte yandan, hastalığın seyrini yavaşlatmaya ve tedaviye yönelik bilimsel araştırmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Dr. Birsin, ALS hastalığıyla mücadelede erken tanı ve toplumda farkındalığın artırılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
Dr. Gülden Birsin, Bu hastalık, istemli kasları, yutma ve nefes alma kaslarını tutarak kaslarda güçsüzlük ve yutma zorluğu gibi belirtilerle kendini gösterir.”

21 Haziran Dünya ALS (Amyotrofik Lateral Skleroz) Günü kapsamında, Ordu Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Gülden Birsin, ALS hastalığı hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Dr. Gülden Birsin'in açıklamalarına göre ALS, beyin ve omurilikteki motor nöronları etkileyen, ilerleyici nörolojik bir hastalıktır. Bu hastalık, istemli kasları, yutma ve nefes alma kaslarını tutarak kaslarda güçsüzlük, seğirmeler ve yutma zorluğu gibi belirtilerle kendini gösterir. Maalesef ALS'nin kesin bir tedavisi bulunmamaktadır.

Hastalığın tanısı, nöroloji uzmanlarının detaylı muayenesi ve EMG (elektromiyografi) testi ile konulmaktadır. Hastalığın ilerleyen evrelerinde yutma ve nefes alma işlevlerini desteklemek amacıyla tıbbi müdahaleler uygulanmaktadır. Öte yandan, hastalığın seyrini yavaşlatmaya ve tedaviye yönelik bilimsel araştırmalar tüm hızıyla devam etmektedir.

Dr. Birsin, ALS hastalığıyla mücadelede erken tanı ve toplumda farkındalığın artırılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.