TMO 400 LİRADAN FINDIK ALSIN
TMO 400 LİRADAN FINDIK ALSIN
Fatsa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Osman Carlı, Ya kredileri erteleyin, ya da TMO 400 TL'den fındık alsın!" çağrısında bulundu.
Fındık piyasasında yaşanan fiyat düşüşleri, fındık tüccarları ve fabrikacıları zor durumda bıraktı. Fatsa Ticaret Borsası Genel Sekreteri Osman Carlı, esnafın ve sektörün mağduriyetini gidermek adına çarpıcı bir açıklama yaparak Hükûmete ve Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) iki kritik talepte bulundu.
"Ya Kredileri Erteleyin, Ya da TMO 400 TL'den Fındık Alsın!"
Genel Sekreter Osman Carlı, fındık mahsulünün önemli paydaşları olan tüccarların ve fabrikacıların içinde bulunduğu zorlu sürece dikkat çekerek, esnafın ayakta kalabilmesi için acil çözüm gerektiğini vurguladı.
Carlı'nın açıklamasında, “Ordu'daki esnafın fındık alım fiyat ortalaması 327 TL seviyesinde. Esnaf, alım yaparken kendi sermayesinin yanı sıra büyük ölçüde banka kredileri kullandı. Fiyatların geri gelmesiyle birlikte, yüksek maliyetle alım yapan esnafın önümüzdeki günlerde büyük bir finansal zorlukla karşı karşıya kalacak.
İki Kritik Talep Gündemde
Fındık sektöründe faaliyet gösteren esnaf ve fabrikaların borç ödeme dengelerini koruyabilmeleri için net iki çözüm önerisi sunan Osman Carlı, “Sektörün kredi dönem borçlarının, borç ödeme dengeleri göz önüne alınarak faizsiz bir şekilde ertelensin. TMO'nun, daha önce Mayıs ayında fındık satan üreticiye gösterdiği hassasiyeti şimdi de göstererek, 400 TL fiyatla esnaf ve üreticinin fındığını alsın.”
Carlı, bu taleplerden birinin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, fındık sektörünün geleceği ve esnafın mağduriyetinin giderilmesi için yetkilileri göreve çağırdı. Bu gelişmeler ışığında, fındık piyasasındaki dalgalanmaların tüccar ve sanayici üzerindeki baskısının ne zaman ve nasıl hafifleyeceği merak konusu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
