TEPKİLER GELİNCE BİLET FİYATINI 1.750 TL'YE SABİTLEDİLER

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 23.04.2025 - 23:07, Güncelleme: 23.04.2025 - 23:07 3885 kez okundu.
 

TEPKİLER GELİNCE BİLET FİYATINI 1.750 TL'YE SABİTLEDİLER

İstanbul’da meydana gelen deprem sonrası uçak biletlerine zam yapan havayolu şirketleri geri adım atarak bilet fiyatlarını bin 750’de sabitledi.
Bugün İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinde ve çevre illerde de hissedilen en büyüğü 6.2 şiddetinde meydana gelen depremler sonrası havayolu şirketleri uçak bilet fiyatlarına dört katına varan zam yaptılar. Özellikle Ankara uçuşlarına yönelik talep artışı, fiyatların birkaç katına çıkmasına neden oldu. Deprem öncesinde yaklaşık 1.000 TL civarında olan İstanbul-Ankara biletleri, 24 Nisan tarihli uçuşlarda 4.600 TL’nin üzerine çıktı. Bu haber özellikle sosyal medyada hızla yayılınca havayolu şirketleri fırsatçılıkla suçlanmış ve tepkiler çığ gibi gelmişti. Gelen tepkiler üzerine havayolu şirketleri zam kararlarından vaz geçerek tavan fiyat belirlediler. Türk Hava Yolları (THY), AJet ve Pegasus Havayolları tarafından bilet fiyatlarını bin 1.750 TL ortak tavan fiyat belirlediler. Üç havayolu şirketi de konuyla ilgili açıklama yaparken, AJet ve Pegasus Havayolları, tavan fiyatın İstanbul çıkışlı ve varışlı tüm iç hat seferlerinin kapsadığını duyurdu.    Türk Hava Yolları ise tüm yurtiçinde tavan fiyatını 1.750 TL olarak duyurdu. Üç havayolu şirketi de gerekli olması halinde ihtiyaç duyulan noktalara ilâve seferler gerçekleştireceklerini duyurdular.
İstanbul’da meydana gelen deprem sonrası uçak biletlerine zam yapan havayolu şirketleri geri adım atarak bilet fiyatlarını bin 750’de sabitledi.

Bugün İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinde ve çevre illerde de hissedilen en büyüğü 6.2 şiddetinde meydana gelen depremler sonrası havayolu şirketleri uçak bilet fiyatlarına dört katına varan zam yaptılar.

Özellikle Ankara uçuşlarına yönelik talep artışı, fiyatların birkaç katına çıkmasına neden oldu. Deprem öncesinde yaklaşık 1.000 TL civarında olan İstanbul-Ankara biletleri, 24 Nisan tarihli uçuşlarda 4.600 TL’nin üzerine çıktı.

Bu haber özellikle sosyal medyada hızla yayılınca havayolu şirketleri fırsatçılıkla suçlanmış ve tepkiler çığ gibi gelmişti. Gelen tepkiler üzerine havayolu şirketleri zam kararlarından vaz geçerek tavan fiyat belirlediler.

Türk Hava Yolları (THY), AJet ve Pegasus Havayolları tarafından bilet fiyatlarını bin 1.750 TL ortak tavan fiyat belirlediler. Üç havayolu şirketi de konuyla ilgili açıklama yaparken, AJet ve Pegasus Havayolları, tavan fiyatın İstanbul çıkışlı ve varışlı tüm iç hat seferlerinin kapsadığını duyurdu.   

Türk Hava Yolları ise tüm yurtiçinde tavan fiyatını 1.750 TL olarak duyurdu. Üç havayolu şirketi de gerekli olması halinde ihtiyaç duyulan noktalara ilâve seferler gerçekleştireceklerini duyurdular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.