SOYDAN: FINDIK FİYATI EN AZ 4 DOLAR OLMALI

Fındık 11.07.2024 - 15:25, Güncelleme: 11.07.2024 - 15:25 2988+ kez okundu.
 

SOYDAN: FINDIK FİYATI EN AZ 4 DOLAR OLMALI

Fındık taban fiyat beklentisini açıklayan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, “Fındık taban fiyatı en az 4 dolar olmalıdır.”
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, fındık taban fiyatıyla ilgili yaptığı açıklamada üreticilerin enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini belirtti. Fiyatın en az 4 dolar olması gerektiğini ve üzerine refah payının da eklenmesinin şart olduğunu söyleyen Soydan, son yıllarda üreticilerin maliyetlerinin arttığına dikkati çekerek, sezon taban fiyatının üreticiyi mutlu edecek bir fiyat olması gerektiğini dile getirdi. "İYİ BİR TABAN FİYAT BEKLİYORUZ" Fındığın dolar karşılığında yapılan bir ürün olduğunu hatırlatan Soydan, “Maalesef serbest piyasada üreticinin hak ettiği fiyatları göremiyoruz. Fındık fiyatı, hiçbir zaman 4 doların altına düşmemeli. Çünkü bu durumda kaybeden üretici oluyor. Üretici kazanmalı ki, üretim devam etsin. Fiyatta istikrarı oluşturmamız lazım. Üreticinin bahçede olmasını sağlamak gerekiyor. Üreticinin bahçede olması demek, masraf anlamına gelir. Bu maliyeti karşılamak için de güzel bir taban fiyat verilmesi lazım. Üretici mahsulünü iyi fiyata satarsa, bahçesine de o denli bakar. Fiyat istikrarı olursa herkes kazanır. Her ne olursa olsun fındığın geleceği parlaktır. O açıdan karamsar bakmıyoruz. Sezondan umutluyuz. İyi bir taban fiyat bekliyoruz.” şeklinde konuştu. “EN AZ 4 DOLAR OLMALI” Soydan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Geçmiş yıllarda 3.30 dolar civarı bir taban fiyat açıklandı. Fındık hasadı başladığında bu kur belki de çok farklı olmayacak. Yani taban fiyat açıklanırken o anki güncel ekonomik koşullar mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Bu kapsamda şu an fındık taban fiyatı en az 4 dolar olmalıdır.” Kaynak: Ordu Hayat/Tevfik Kul
Fındık taban fiyat beklentisini açıklayan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, “Fındık taban fiyatı en az 4 dolar olmalıdır.”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, fındık taban fiyatıyla ilgili yaptığı açıklamada üreticilerin enflasyona ezdirilmemesi gerektiğini belirtti.

Fiyatın en az 4 dolar olması gerektiğini ve üzerine refah payının da eklenmesinin şart olduğunu söyleyen Soydan, son yıllarda üreticilerin maliyetlerinin arttığına dikkati çekerek, sezon taban fiyatının üreticiyi mutlu edecek bir fiyat olması gerektiğini dile getirdi.

"İYİ BİR TABAN FİYAT BEKLİYORUZ"

Fındığın dolar karşılığında yapılan bir ürün olduğunu hatırlatan Soydan, “Maalesef serbest piyasada üreticinin hak ettiği fiyatları göremiyoruz. Fındık fiyatı, hiçbir zaman 4 doların altına düşmemeli. Çünkü bu durumda kaybeden üretici oluyor. Üretici kazanmalı ki, üretim devam etsin. Fiyatta istikrarı oluşturmamız lazım. Üreticinin bahçede olmasını sağlamak gerekiyor. Üreticinin bahçede olması demek, masraf anlamına gelir. Bu maliyeti karşılamak için de güzel bir taban fiyat verilmesi lazım. Üretici mahsulünü iyi fiyata satarsa, bahçesine de o denli bakar. Fiyat istikrarı olursa herkes kazanır. Her ne olursa olsun fındığın geleceği parlaktır. O açıdan karamsar bakmıyoruz. Sezondan umutluyuz. İyi bir taban fiyat bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

“EN AZ 4 DOLAR OLMALI”

Soydan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Geçmiş yıllarda 3.30 dolar civarı bir taban fiyat açıklandı. Fındık hasadı başladığında bu kur belki de çok farklı olmayacak. Yani taban fiyat açıklanırken o anki güncel ekonomik koşullar mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Bu kapsamda şu an fındık taban fiyatı en az 4 dolar olmalıdır.” Kaynak: Ordu Hayat/Tevfik Kul

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.