SİVİL TOPLUM BULUŞMALARI ORDU’DA YAPILDI!

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 22.11.2023 - 15:28, Güncelleme: 22.11.2023 - 15:28 2613+ kez okundu.
 

SİVİL TOPLUM BULUŞMALARI ORDU’DA YAPILDI!

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Sivil Toplum Buluşmaları” Ordu’da da gerçekleştirdi.
Ramada Otel’de gerçekleştirilen “Cumhuriyetin 100. Yılında Sivil Toplum Buluşmaları” etkinliğine, Ordu Valisi Muammer Erol, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Türköz, Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Ali Kemal Mert ve Ordu’da faaliyet gösteren STK’ların temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Vali Erol, sivil toplum kuruluşlarında bulunan vatandaşların emeğini, gayretini ve samimiyetini takdirle karşıladığını belirterek, STK’ların toplum içerisinde önemli görevler üstlendiklerini söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin bir örneği olduğunun altını çizen Vali Muammer Erol, toplantının hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı. Etkinliğin açılışında Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Türköz de bir konuşma yaparak, “Cumhuriyetin 100. Yılında Sivil Toplum Buluşmaları” kapsamında gerçekleştirilen toplantıların amacının STK’lar ile bir araya gelerek istişarede bulunmak ve STK’ların görüşlerini almak olduğunu ifade ederek, “Biz Genel Müdürlük olarak sivil toplumun gelişmesine vesile olan hizmetleri geliştirirken, sivil toplumla sürekli istişare halinde sizlerle birlikte bir araya gelerek vazifelerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. İkinci yüzyılda Türkiye nasıl bir sivil toplum olmalı? Geleceğe nasıl güvenle bakabiliriz? Topluma devletin sunması gereken hizmetleri hangi yoldan, nasıl kanalize etmeliyiz? Bu konularda sizlerin görüşlerinizi almak istiyoruz. Toplantıda hem sektörü hem de sektörün kamudan beklentilerini konuşacağız” diye konuştu. “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Sivil Toplum Buluşmaları” etkinliği kapsamında, Ordu’daki sivil toplum kuruluşlarına Cumhuriyetimizin 100. yılında sivil toplum sektörünün gelişimi, derneklerin denetiminde incelenen huşular, derneklere rehberlik faaliyetleri, proje destek sistemi bilgilendirme sunumu ve 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu ve Yardım Toplama Yönetmeliği kapsamında bilgilendirmede bulunulacak.
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünce düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Sivil Toplum Buluşmaları” Ordu’da da gerçekleştirdi.

Ramada Otel’de gerçekleştirilen “Cumhuriyetin 100. Yılında Sivil Toplum Buluşmaları” etkinliğine, Ordu Valisi Muammer Erol, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Türköz, Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Ali Kemal Mert ve Ordu’da faaliyet gösteren STK’ların temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Vali Erol, sivil toplum kuruluşlarında bulunan vatandaşların emeğini, gayretini ve samimiyetini takdirle karşıladığını belirterek, STK’ların toplum içerisinde önemli görevler üstlendiklerini söyledi.

Sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin bir örneği olduğunun altını çizen Vali Muammer Erol, toplantının hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

Etkinliğin açılışında Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Türköz de bir konuşma yaparak, “Cumhuriyetin 100. Yılında Sivil Toplum Buluşmaları” kapsamında gerçekleştirilen toplantıların amacının STK’lar ile bir araya gelerek istişarede bulunmak ve STK’ların görüşlerini almak olduğunu ifade ederek, “Biz Genel Müdürlük olarak sivil toplumun gelişmesine vesile olan hizmetleri geliştirirken, sivil toplumla sürekli istişare halinde sizlerle birlikte bir araya gelerek vazifelerimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. İkinci yüzyılda Türkiye nasıl bir sivil toplum olmalı? Geleceğe nasıl güvenle bakabiliriz? Topluma devletin sunması gereken hizmetleri hangi yoldan, nasıl kanalize etmeliyiz? Bu konularda sizlerin görüşlerinizi almak istiyoruz. Toplantıda hem sektörü hem de sektörün kamudan beklentilerini konuşacağız” diye konuştu.

“Cumhuriyetimizin 100. Yılı Sivil Toplum Buluşmaları” etkinliği kapsamında, Ordu’daki sivil toplum kuruluşlarına Cumhuriyetimizin 100. yılında sivil toplum sektörünün gelişimi, derneklerin denetiminde incelenen huşular, derneklere rehberlik faaliyetleri, proje destek sistemi bilgilendirme sunumu ve 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu ve Yardım Toplama Yönetmeliği kapsamında bilgilendirmede bulunulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.