Rahatlatan Açıklama: Zirai Don Fındığı Teğet Geçti
Rahatlatan Açıklama: Zirai Don Fındığı Teğet Geçti
Arslan Soydan’dan üreticileri rahatlatan açıklama; Soğuk hava ve kar yağışı üreticiyi endişelendirdi, ancak rekoltede büyük kayıp beklenmiyor.
Ordu’da son günlerde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı, fındık üreticilerinde endişe yarattı. Ancak Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, yaptığı açıklamayla üreticilere rahat bir nefes aldırdı.
Soydan, zirai donun şu aşamada rekolteyi ciddi şekilde etkileyecek boyutta olmadığını belirterek, “Yüksek rakımlı bölgelerde sıcaklık eksi 2 ila eksi 3 dereceye kadar düştü. Bazı alanlarda tomurcuklarda kısmi etkiler görülse de genel tabloya baktığımızda büyük bir kayıp beklemiyoruz.” dedi.
Geçtiğimiz yıl yaşanan don olayının üretici üzerinde derin izler bıraktığını hatırlatan Soydan, bu yıl benzer bir durumun yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade etti. Ancak artan üretim maliyetleri ve fındık fiyatlarındaki düşüşün üreticiyi zorlamaya devam ettiğine dikkat çekti.
Soydan, önümüzdeki süreçte hava koşullarının belirleyici olacağını vurgulayarak, sahadaki hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
