PERŞEMBE'DE DÜNYANIN EN PAHALI BAHARATINI ÜRETİYOR
PERŞEMBE'DE DÜNYANIN EN PAHALI BAHARATINI ÜRETİYOR
Perşembe’de Ayşenur Pamuk isimli üretici, diktiği 1500 kök safran fidesi ile dikkat çekiyor. Safranın kilo fiyatı ise tam 600 bin TL.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, Perşembe'nin tarımsal çeşitliliğini ve üreticinin yenilikçi girişimlerini desteklediklerini belirten önemli bir açıklama yaptı.
Başkan Soydan, beraberindeki Ziraat Odası Tarım Danışmanları ile birlikte, Perşembe'nin Bolatlı Mahallesi'nde örnek bir çalışmaya imza atan üretici Ayşenur Pamuk'un safran tarlasını ziyaret etti.
Başkan Soydan, "Perşembe Bolatlı Mahallemizde Ayşenur Pamuk üreticimizin dikmiş olduğu Safran bitkisini Ziraat Odası Tarım Danışmanlarımızla ziyarette bulunarak hasadınında bugünlerde yapıldığı Safran çiçeği topladık."
Başkan Soydan, açıklamasında, "Ayşenur Pamuk üreticimiz tarlasına 1500 kök safran fidesi dikerek İlçemizde bir farkındalık yaratmıştır. Üreticimizin her konuda yanındayız kendisine bu ilgisinden dolayı teşekkür ediyoruz."
KİLOSU TAM 600 BİN TL
Dünyanın en pahalı baharatı olan Safranın kilosu tam olarak 600 bin TL. Kattığı yüksek katma değerin yanısıra Hint, Orta Doğu ve Akdeniz yemeklerinin temelini Safran, ayrıca astım, kardiyovasküler ve mide rahatsızlıkları gibi çeşitli şikayetleri ve semptomlarını azaltmaya yardımcıdır. Depresyon ve anksiyete semptomlarını azaltır, uyku kalitesini artırır ve göz sağlığını korur.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
