Özdemir: 'Sevdamız Ulubey'i Birlikte Koruyacağız'

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 07.04.2026 - 15:52, Güncelleme: 07.04.2026 - 15:52 366 kez okundu.
 

Özdemir: 'Sevdamız Ulubey'i Birlikte Koruyacağız'

AK Parti Ulubey İlçe Başkanı Süleyman Özdemir, maden ihalesi öncesi yaşam alanlarını koruyacaklarını vurgulayarak, “Ulubey birlikte koruyacağız.” dedi.
AK Parti Ulubey İlçe Başkanı Süleyman Özdemir, ilçede 15 mahalleyi etkileyecek olan maden sahası ihalesi öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Özdemir, Ordu’nun Ulubey ilçesinde planlanan maden arama ve işletme faaliyetlerine ilişkin sürecin, son dönemde bölge halkı ve çevre gönüllüleri arasında ciddi bir endişe yarattığını belirtti. Ulubey’deki maden girişimine karşı çıkan vatandaşlar, “Fındık dalda, maden yolda kalmalı” sloganıyla yürüttükleri kampanyalarla tarımın, su kaynaklarının ve doğal yaşamın korunması için seslerini yükseltiyor. Özdemir, yaptığı açıklamada, “Hiçbir hemşehrimizin mağdur edilmesine, yaşam alanlarının zarar görmesine izin vermeden; doğamızı, toprağımızı ve yarınlarımızı arkadaşlarımızla birlikte koruyacağımıza söz veriyoruz. Ulubey bizim sevdamızdır… Bu sevdayı birlikte koruyacağız.” Neden "Hayır" Deniliyor? Fındık ve su kaynaklarının etkilenmesinden endişe edildiğini söyleyen Özdemir, “Ordu'nun temel geçim kaynağı olan fındık bahçelerinin, maden sahaları nedeniyle zarar görmesinden endişe ediliyor. Toz ve kimyasal atıkların verimi düşüreceği düşünülüyor. Maden çalışmalarının, bölgedeki yer altı su damarlarını kesmesi veya siyanür gibi yöntemlerin kullanılması durumunda su kaynaklarını kirletme riski, en büyük korkular arasında. Ulubey’in heyelan bölgesi olduğuna dikkat çeken Özdemir, “Ulubey'in ormanlık alanlarının ve biyolojik çeşitliliğinin geri dönülemez şekilde bozulması, bölgedeki ekosistemi tehdit ediyor. Karadeniz'in eğimli arazi yapısı nedeniyle, maden kazıları ve ağaç kesimlerinin heyelan riskini artırabileceği belirtiliyor.” Bölgedeki Durum Bölge halkı, muhtarlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşları (STK) bir araya gelerek imza kampanyaları düzenledi ve hukuki süreçleri başlattığını, "Fındık dalda, maden yolda kalmalı" sloganıyla yürütülen bu mücadele, yerel kimliğin ve doğanın korunmasını amaçlıyor.” Ulubey Bizim Sevdamızdır Ulubey’i birlikte koruyacaklarını söyleyen Özdemir, “Çevresel konulardaki bu tür itirazlar genellikle "ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) Olumsuz" kararı verilmesi veya projelerin iptal edilmesi amacıyla yargıya taşınmaktadır. Yukarıda saydığımız sebeplerle, hiçbir hemşehrimizin mağdur edilmesine, yaşam alanlarının zarar görmesine izin vermeden; doğamızı, toprağımızı ve yarınlarımızı arkadaşlarımızla birlikte koruyacağımıza söz veriyoruz. Ulubey bizim sevdamızdır. Bu sevdayı birlikte koruyacağız.”
AK Parti Ulubey İlçe Başkanı Süleyman Özdemir, maden ihalesi öncesi yaşam alanlarını koruyacaklarını vurgulayarak, “Ulubey birlikte koruyacağız.” dedi.

AK Parti Ulubey İlçe Başkanı Süleyman Özdemir, ilçede 15 mahalleyi etkileyecek olan maden sahası ihalesi öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Özdemir, Ordu’nun Ulubey ilçesinde planlanan maden arama ve işletme faaliyetlerine ilişkin sürecin, son dönemde bölge halkı ve çevre gönüllüleri arasında ciddi bir endişe yarattığını belirtti.

Ulubey’deki maden girişimine karşı çıkan vatandaşlar, “ Fındık dalda, maden yolda kalmalı” sloganıyla yürüttükleri kampanyalarla tarımın, su kaynaklarının ve doğal yaşamın korunması için seslerini yükseltiyor.

Özdemir, yaptığı açıklamada, “Hiçbir hemşehrimizin mağdur edilmesine, yaşam alanlarının zarar görmesine izin vermeden; doğamızı, toprağımızı ve yarınlarımızı arkadaşlarımızla birlikte koruyacağımıza söz veriyoruz. Ulubey bizim sevdamızdır… Bu sevdayı birlikte koruyacağız.”

Neden "Hayır" Deniliyor?

Fındık ve su kaynaklarının etkilenmesinden endişe edildiğini söyleyen Özdemir, “Ordu'nun temel geçim kaynağı olan fındık bahçelerinin, maden sahaları nedeniyle zarar görmesinden endişe ediliyor. Toz ve kimyasal atıkların verimi düşüreceği düşünülüyor. Maden çalışmalarının, bölgedeki yer altı su damarlarını kesmesi veya siyanür gibi yöntemlerin kullanılması durumunda su kaynaklarını kirletme riski, en büyük korkular arasında.

Ulubey’in heyelan bölgesi olduğuna dikkat çeken Özdemir, “Ulubey'in ormanlık alanlarının ve biyolojik çeşitliliğinin geri dönülemez şekilde bozulması, bölgedeki ekosistemi tehdit ediyor. Karadeniz'in eğimli arazi yapısı nedeniyle, maden kazıları ve ağaç kesimlerinin heyelan riskini artırabileceği belirtiliyor.”

Bölgedeki Durum

Bölge halkı, muhtarlar ve çeşitli sivil toplum kuruluşları (STK) bir araya gelerek imza kampanyaları düzenledi ve hukuki süreçleri başlattığını, " Fındık dalda, maden yolda kalmalı" sloganıyla yürütülen bu mücadele, yerel kimliğin ve doğanın korunmasını amaçlıyor.”

Ulubey Bizim Sevdamızdır

Ulubey’i birlikte koruyacaklarını söyleyen Özdemir, “Çevresel konulardaki bu tür itirazlar genellikle "ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) Olumsuz" kararı verilmesi veya projelerin iptal edilmesi amacıyla yargıya taşınmaktadır. Yukarıda saydığımız sebeplerle, hiçbir hemşehrimizin mağdur edilmesine, yaşam alanlarının zarar görmesine izin vermeden; doğamızı, toprağımızı ve yarınlarımızı arkadaşlarımızla birlikte koruyacağımıza söz veriyoruz. Ulubey bizim sevdamızdır. Bu sevdayı birlikte koruyacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.