Ordu'ya Kritik Uyarı: Kuvvetli Yağış ve Zirai Don Geliyor!

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 08.04.2026 - 15:45, Güncelleme: 08.04.2026 - 15:45 841 kez okundu.
 

Ordu'ya Kritik Uyarı: Kuvvetli Yağış ve Zirai Don Geliyor!

Meteoroloji, yağışların etkili olmaya başladığı Ordu ve Giresun’da Cumartesi gününe kadar sürecek zirai don tehlikesine karşı fındık üreticilerini uyardı.
Türkiye genelinde 8 Nisan 2026 itibarıyla sağanak yağış, kuvvetli rüzgar ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur etkili oluyor. Hava sıcaklıkları iç ve kuzey bölgelerde 3 ila 5 derece azalırken, Doğu Anadolu’da 2 ila 4 derecelik artış bekleniyor. Meteorolojik değerlendirmelere göre Türkiye genelinde hava parçalı ve çok bulutlu seyredecek. Yurt genelinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması öngörülüyor. Karadeniz’de Kuvvetli Yağış Alarmı  Meteoroloji, özellikle Sivas, Ordu, Giresun ve Tokat çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Ordu’nun yüksek rakımlı ilçeleri Akkuş, Gürgentepe ve Çambaşı Yaylası’nda dün gece başlayan kar yağışı sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü. Fındık Üreticisine Zirai Don Uyarısı Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son değerlendirmelere göre Ordu ve Giresun’da zirai donun etkili olacağını bildirdi. Cumartesi gününe kadar devam etmesi beklenen kuvvetli zirai don tehlikesi nedeniyle fındık üreticilerinde tedirgin bir bekleyiş başladı. Rüzgarın ise özellikle Marmara ve Karadeniz bölgelerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli, saatte 40 ila 60 kilometre hızla esmesi bekleniyor. Bu durumla birlikte hissedilen sıcaklıklarda da belirgin düşüş yaşanabileceği ifade ediliyor.
Meteoroloji, yağışların etkili olmaya başladığı Ordu ve Giresun’da Cumartesi gününe kadar sürecek zirai don tehlikesine karşı fındık üreticilerini uyardı.

Türkiye genelinde 8 Nisan 2026 itibarıyla sağanak yağış, kuvvetli rüzgar ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur etkili oluyor. Hava sıcaklıkları iç ve kuzey bölgelerde 3 ila 5 derece azalırken, Doğu Anadolu’da 2 ila 4 derecelik artış bekleniyor.

Meteorolojik değerlendirmelere göre Türkiye genelinde hava parçalı ve çok bulutlu seyredecek. Yurt genelinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması öngörülüyor.

Karadeniz’de Kuvvetli Yağış Alarmı 

Meteoroloji, özellikle Sivas, Ordu, Giresun ve Tokat çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun yüksek kesimlerinde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Ordu’nun yüksek rakımlı ilçeleri Akkuş, Gürgentepe ve Çambaşı Yaylası’nda dün gece başlayan kar yağışı sabah saatlerinde de etkisini sürdürdü.

Fındık Üreticisine Zirai Don Uyarısı

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son değerlendirmelere göre Ordu ve Giresun’da zirai donun etkili olacağını bildirdi. Cumartesi gününe kadar devam etmesi beklenen kuvvetli zirai don tehlikesi nedeniyle fındık üreticilerinde tedirgin bir bekleyiş başladı.

Rüzgarın ise özellikle Marmara ve Karadeniz bölgelerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli, saatte 40 ila 60 kilometre hızla esmesi bekleniyor. Bu durumla birlikte hissedilen sıcaklıklarda da belirgin düşüş yaşanabileceği ifade ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.