ORDU'NUN EN ÜNLÜ KONAĞI RESTORE EDİLİYOR!

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 05.05.2025 - 15:20, Güncelleme: 05.05.2025 - 15:20 3083 kez okundu.
 

ORDU'NUN EN ÜNLÜ KONAĞI RESTORE EDİLİYOR!

Kent müzesi olarak kullanılmak üzere 12 yıllığına Ordu Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen Haznedaroğlu Konağı’nda restorasyon çalışmaları sürüyor.
Çatı sökümü yapılan konakta ekipler çalışmalarını sürdürüyor.  Türk mimarisinin bütün özelliklerini bünyesinde taşıyan konağın birinci katında ahşap pencere ve duvar sökümü yapıldı ve giriş katta duvar sökümü gerçekleştirildi. Tarihi konak restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından kent müzesine dönüştürülecek. TÜRK MİMARİSİNİN İZLERİNİ TAŞIYOR Fatsa İlçesi Bolaman Mahallesi kentsel ve arkeolojik sit alanı sınırları içinde kalan konağın Bolaman Kalesi kalıntılarının üzerine 18. yüzyılda inşa edildiği düşünülüyor. Son dönem Türk konut mimarisinin bütün özelliklerini bünyesinde taşıyan tarihi konak, dikdörtgen bir plana sahip, zemin üzeri iki kattan oluşuyor. KENT MÜZESİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK Karadeniz kıyısındaki doğal güzelliklerin içinde yer alan, çift cumbalı olan ve bir süre restoran olarak hizmet veren Haznedaroğlu Konağı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından kent müzesine dönüştürülecek. TARİHİ YAPILAR GELECEĞE TAŞINIYOR Başkan Güler öncülüğünde birçok tarihi yapıyı restore ederek geleceğe taşıyan, bu kapsamda geride kalan 6 yılda Altınordu ilçesinde bulunan Selimiye Konak, Ünye ilçesinde bulunan Yürürler Konağını restore eden; Çamaş Cevat Bey Konağında restorasyon çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi şimdi de Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) destekleriyle Haznedaroğlu Konağında restorasyon çalışması gerçekleştiriyor.
Kent müzesi olarak kullanılmak üzere 12 yıllığına Ordu Büyükşehir Belediyesine tahsis edilen Haznedaroğlu Konağı’nda restorasyon çalışmaları sürüyor.

Çatı sökümü yapılan konakta ekipler çalışmalarını sürdürüyor.  Türk mimarisinin bütün özelliklerini bünyesinde taşıyan konağın birinci katında ahşap pencere ve duvar sökümü yapıldı ve giriş katta duvar sökümü gerçekleştirildi. Tarihi konak restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından kent müzesine dönüştürülecek.

TÜRK MİMARİSİNİN İZLERİNİ TAŞIYOR

Fatsa İlçesi Bolaman Mahallesi kentsel ve arkeolojik sit alanı sınırları içinde kalan konağın Bolaman Kalesi kalıntılarının üzerine 18. yüzyılda inşa edildiği düşünülüyor. Son dönem Türk konut mimarisinin bütün özelliklerini bünyesinde taşıyan tarihi konak, dikdörtgen bir plana sahip, zemin üzeri iki kattan oluşuyor.

KENT MÜZESİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Karadeniz kıyısındaki doğal güzelliklerin içinde yer alan, çift cumbalı olan ve bir süre restoran olarak hizmet veren Haznedaroğlu Konağı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından kent müzesine dönüştürülecek.

TARİHİ YAPILAR GELECEĞE TAŞINIYOR

Başkan Güler öncülüğünde birçok tarihi yapıyı restore ederek geleceğe taşıyan, bu kapsamda geride kalan 6 yılda Altın ordu ilçesinde bulunan Selimiye Konak, Ünye ilçesinde bulunan Yürürler Konağını restore eden; Çamaş Cevat Bey Konağında restorasyon çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi şimdi de Ordu Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) destekleriyle Haznedaroğlu Konağında restorasyon çalışması gerçekleştiriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.