ORDU'DA TEFECİLİK OPERASYONUNDA 2 KİŞİ TUTUKLANDI
ORDU'DA TEFECİLİK OPERASYONUNDA 2 KİŞİ TUTUKLANDI
Ünye’de yapılan tefecilik operasyonunda büyük miktarda nakit para, kredi kartları, senetler ve çeşitli materyaller ile birlikte 3 kişi gözaltına alındı.
Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen tefecilik suçuna yönelik operasyon kapsamında 6 Mayıs 2025 tarihinde Ünye ilçesinde geniş çaplı aramalar gerçekleştirildi. 6 ikamet, 2 iş yeri ve 1 araçta yapılan aramalar sonucunda büyük miktarda nakit para, kredi kartları, senetler ve çeşitli materyaller ele geçirildi.
Operasyon neticesinde: 132.980 TL nakit para, 25 adet farklı kredi kartı, 3 senet defteri ve 11 muhtelif senet, 100 adet 9.19 fişek, 2 adet şarjör, 1 adet Alacak/Borç defteri ele geçirildi.
Yetkililer tarafından yapılan çalışmalar sonucunda 3 şüpheli gözaltına alındı. 9 Mayıs 2025 tarihinde adli makamlara sevk edilen şüphelilerden Y.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Y.K. ve G.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Emniyet yetkilileri, vatandaşları yasa dışı borçlanma ve tefecilik faaliyetlerine karşı dikkatli olmaları yönünde uyararak, bu tür suçlarla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.