Ordu'da Okul Paylaşmıştı: 17 Yaşındaki Şüpheli Tutuklandı
Ordu'da Okul Paylaşmıştı: 17 Yaşındaki Şüpheli Tutuklandı
Telegram’da Ordu’da okul adını vererek yayılan silahlı saldırı tehdidi mesajları sonrası Şanlıurfa’da yakalanan ‘tetikciler_34’ grubunun kurucusu tutuklandı.
Ordu’da bir okulun da adının geçtiği Telegram üzerinden silahlı saldırı tehdidi mesajlarıyla ilgili yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.
Ordu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, sosyal medya platformu Telegram üzerinden faaliyet gösteren “tetikciler_34” isimli grubun kurucusu olduğu belirlenen A.H.Ş. (17), “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan tutuklandı.
Kamuoyunda infial uyandıran silahlı saldırı olaylarına ilişkin yapılan incelemelerde, grubun kurucusunun kimliği tespit edildi. Şüpheli, Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.
Adliyeye sevk edilen 17 yaşındaki A.H.Ş., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Bu gelişme, sosyal medya üzerinden yayılan tehdit mesajlarının ciddiyetini bir kez daha gözler önüne sererken, güvenlik güçlerinin koordineli çalışmalarıyla olası bir tehlikenin önüne geçildi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
