ORDU'DA MELET IRMAĞI BUZ TUTTU!

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 22.02.2025 - 15:45, Güncelleme: 22.02.2025 - 15:45 3454 kez okundu.
 

ORDU'DA MELET IRMAĞI BUZ TUTTU!

Dün gece Mesudiye, son yılların en soğuk gecesini yaşadı. Termometreler -24 dereceyi gösterirken, bu dondurucu soğuk Melet Irmağı'nı tamamen dondurdu.
Ordu’da sahil bölgeleri de dahil 19 ilçenin tamamında son yılların fazla kar yağışının yaşanıyor. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 2 metreyi bulurken, bununla birlikte sıcaklılarda eksi 20’lerin dahi altına gerilemiş durumda. Yoğun kar yağışı ve dondurucu soğukların etkili olduğu yerlerden biri olan Mesudiye'de yaşayanlar, bu olağanüstü soğuk hava koşulları nedeniyle zor anlar yaşadı. Özellikle gece saatlerinde sıcaklıkların hızla düşmesi, Mesudiye şehir merkezinin ortasından geçen Melet Irmağı'nın da donmasına neden oldu. Üzeri buz tutan Melet Irmağı’nın buz tutması sonrası üzerinde kuşlar yürürken, sabah uyanan ve ırmağı gören Mesudiyeliler, karşılaştıkları manzarayı, hem şaşkınlık, hem de hayranlıkla izleyip, çektikleri fotoğraf ve videoları, sosyal medya hesaplarından takipçileriyle paylaşmayı da ihmal etmedi. Yetkililer, yoğun kar yağışının ve soğuk hava dalgasının birkaç gün daha devam edeceğini ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar, soğuk havadan korunmak için gerekli önlemleri almaları uyarısında bulundu.
Dün gece Mesudiye, son yılların en soğuk gecesini yaşadı. Termometreler -24 dereceyi gösterirken, bu dondurucu soğuk Melet Irmağı'nı tamamen dondurdu.

Ordu’da sahil bölgeleri de dahil 19 ilçenin tamamında son yılların fazla kar yağışının yaşanıyor. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 2 metreyi bulurken, bununla birlikte sıcaklılarda eksi 20’lerin dahi altına gerilemiş durumda.

Yoğun kar yağışı ve dondurucu soğukların etkili olduğu yerlerden biri olan Mesudiye'de yaşayanlar, bu olağanüstü soğuk hava koşulları nedeniyle zor anlar yaşadı. Özellikle gece saatlerinde sıcaklıkların hızla düşmesi, Mesudiye şehir merkezinin ortasından geçen Melet Irmağı'nın da donmasına neden oldu.

Üzeri buz tutan Melet Irmağı’nın buz tutması sonrası üzerinde kuşlar yürürken, sabah uyanan ve ırmağı gören Mesudiyeliler, karşılaştıkları manzarayı, hem şaşkınlık, hem de hayranlıkla izleyip, çektikleri fotoğraf ve videoları, sosyal medya hesaplarından takipçileriyle paylaşmayı da ihmal etmedi.

Yetkililer, yoğun kar yağışının ve soğuk hava dalgasının birkaç gün daha devam edeceğini ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar, soğuk havadan korunmak için gerekli önlemleri almaları uyarısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.