Ordu’da Fındık Hasadında Yüzler Gülüyor!
Ordu’da Fındık Hasadında Yüzler Gülüyor!
Ordu Büyükşehir’in uygulaması, hasat dönemine nefes aldırıyor. Ordu’da hayata geçirilen projeyle hem üretici kazanıyor hem işçi; Ordu’da örnek dayanışma.
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından fındık hasat döneminde üreticilerin işçi teminine çözüm sunmak amacıyla hayata geçirilen “ Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın” projesi, 7’nci sezonunda da üretici ile işçiyi buluşturmaya devam ediyor.
Ordu’nun en önemli tarımsal ürünü olan fındığın hasat döneminde üreticinin işçi arama telaşını ortadan kaldırmak amacıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde 7 yıl önce başlatılan proje, çalışmak isteyen vatandaşlara da önemli bir gelir kapısı oluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yürütülen uygulama sayesinde üretici ihtiyacı olan işçiye ulaşırken, işçiler de çalışabilecekleri bahçelerle buluşturuluyor.
İŞÇİ ÖZNUR TÜM: “YILLARDIR BU PROJE İLE İŞ BULUYORUZ”
Fındık hasadının başlamasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir araya getirilen üretici ve işçiler, Ordu’nun farklı ilçelerindeki bahçelerde hasada başladı.
Kumru ilçesinden Altın ordu ilçesi Dedeli Mahallesi’ne gelen Öznur Tüm ve ekibi, üretici Serkan Akyürek’in bahçesinde fındık hasadı gerçekleştiriyor. Yıllardır projeden yararlandıklarını belirten Tüm, uygulamanın hem üretici hem de işçiler açısından önemli bir kolaylık sağladığını ifade etti.
Öznur Tüm “Böyle bir projeyi uyguladığı için Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e çok teşekkür ediyoruz. İşçi lazım olan belediyeyi arıyor. Belediyeye başvuru yapan üretici ile buluşturuluyor. Evimdeyken bahçe sahipleri ile görüşüyorum. İmkanlarımızı söylüyoruz ve anlaşıyoruz. Onlara işçi bize de iş lazım. Yıllardır bu projeden yararlanıyoruz. Oldukça da verim aldık. Bu bahçe sonrası çok daha işimiz var, proje ile birlikte iş seçeneklerimizde çok arttı.”
Tüm’ün ekibinde yer alan işçiler de uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Kumru’dan geliyoruz. Ekmeğimizin peşindeyiz. Bu proje bizim için bir vesile oldu. Projeden oldukça memnunuz. Başkanımız Hilmi Güler’den Allah razı olsun, bize böyle bir imkan sağladı.” ifadelerini kullandı.
BAHÇE SAHİBİ SERKAN AKYÜREK’TEN BAŞKAN GÜLER’E TEŞEKKÜR
Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın projesinden bahçe sahibi olarak yararlanan Serkan Akyürek’te yıllardır bu uygulama sayesinde işçi bulduğunu ifade etti.
Üretici Akyürek konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Bu projeden 2 yıldır yararlanıyoruz. Üretici ile işçiyi bir araya getiren bir çalışma. Çok şükür memnunuz da. 2 yıl önce bu ekip ile tanıştık. Bu sene yine aynı işçiler ile devam ediyoruz. Bu da bu proje sayesinde oldu. Bu projeyi düşünerek şehrimizde uygulayan Başkanımız Hilmi Güler’e çok teşekkür ediyoruz.”
HEM ÜRETİCİ KAZANIYOR HEM İŞÇİ
Üretici ile işçiyi aracısız şekilde buluşturan “ Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın” projesi, fındık hasadının daha planlı ve verimli yürütülmesine katkı sağlıyor.
7’nci sezonunda da devam eden uygulama sayesinde üreticinin işçi arama telaşı sona ererken, çalışmak isteyen vatandaşlar da hasat döneminde gelir elde etme imkanına kavuşuyor. Proje, üreticinin de işçinin de kazandığı bir sistem olarak Ordu’da fındık hasadına önemli katkı sunuyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
