ORDU'DA FINDIK FİYATINDA HAREKETLİLİK DURMUYOR

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 02.09.2025 - 10:20, Güncelleme: 02.09.2025 - 10:20 4926+ kez okundu.
 

ORDU'DA FINDIK FİYATINDA HAREKETLİLİK DURMUYOR

Ordu’da önceki yıllarda satılan fındık tonlarla ifade edilirken, bu sezon tüccar kapılarında ancak çuvallarla fındık geliyor. Bu durumda da fiyatlar durmuyor.
Ordu serbest piyasasında neler oluyor? Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Kabuklu fındık alım fiyatlarını Giresun Kalite Fındık için kilogram başına 200 TL, Levant Kalite Fındık için ise kilogram başına 195 TL’den fındık alıyor. Bundan önceki yıllarda tüccarların kapısına kamyonlarla gelen fındıklar, bu sezon ya otomobil bagajında, yada bir kamyonetin kasasına atılan 3-4 çuvalla geliyor. Geçen 2 ton fındık yapan bir üretici, bu yıl 200 kilo ancak yaparken, bu durumda da fiyatlar yerinde durmuyor. Fındık rekoltesinde yaşanan büyük kayıp sonrası serbest piyasada fındık fiyatlarının yükselişi devam ederken, 250 lira seviyelerine ulaşmış durumda. Bu durum tarihte görülmemiş sonuçlarda ortaya çıkardı. Ordu’da 2 Eylül Salı günü serbest piyasada fındık fiyatları 250 ile 260 TL arasında işlem görürken, ilçelerde bulunan bazı tüccarlarda bu fiyat 260 TL’nin de üzerine çıkmış durumda. Fiskobirlik’te de Levant kalite kabuklu tombul fındık fiyatı ortakları için fiyat 260 TL'ye, ortak dışı üreticiler için ise 255 TL'ye, Çakıldak fındık fiyatı ortaklarına 265 TL’ye ortak dışı üreticilere ise 260 TL’ye yükseldi.
Ordu’da önceki yıllarda satılan fındık tonlarla ifade edilirken, bu sezon tüccar kapılarında ancak çuvallarla fındık geliyor. Bu durumda da fiyatlar durmuyor.

Ordu serbest piyasasında neler oluyor? Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Kabuklu fındık alım fiyatlarını Giresun Kalite Fındık için kilogram başına 200 TL, Levant Kalite Fındık için ise kilogram başına 195 TL’den fındık alıyor.

Bundan önceki yıllarda tüccarların kapısına kamyonlarla gelen fındıklar, bu sezon ya otomobil bagajında, yada bir kamyonetin kasasına atılan 3-4 çuvalla geliyor. Geçen 2 ton fındık yapan bir üretici, bu yıl 200 kilo ancak yaparken, bu durumda da fiyatlar yerinde durmuyor.

Fındık rekoltesinde yaşanan büyük kayıp sonrası serbest piyasada fındık fiyatlarının yükselişi devam ederken, 250 lira seviyelerine ulaşmış durumda. Bu durum tarihte görülmemiş sonuçlarda ortaya çıkardı.

Ordu’da 2 Eylül Salı günü serbest piyasada fındık fiyatları 250 ile 260 TL arasında işlem görürken, ilçelerde bulunan bazı tüccarlarda bu fiyat 260 TL’nin de üzerine çıkmış durumda. Fiskobirlik’te de Levant kalite kabuklu tombul fındık fiyatı ortakları için fiyat 260 TL'ye, ortak dışı üreticiler için ise 255 TL'ye, Çakıldak fındık fiyatı ortaklarına 265 TL’ye ortak dışı üreticilere ise 260 TL’ye yükseldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.