ORDU'DA DA YAPILAN OPERASYONDA 298 KİŞİ YAKALANDI

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 21.05.2025 - 11:29, Güncelleme: 21.05.2025 - 11:29 3740+ kez okundu.
 

ORDU'DA DA YAPILAN OPERASYONDA 298 KİŞİ YAKALANDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ordu ile birlikte 47 ilde emniyet ve jandarmanın düzenlediği DEAŞ operasyonlarında 298 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Emniyet ve jandarma ekipleri tarafından 47 ilde iki haftadır sürdürülen terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlarda toplam 298 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlara ilişkin detayları sosyal medya hesabından paylaştı. Cumhuriyet Başsavcılıkları ile MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet müdürlüklerinin yürüttüğü çalışmalar sonucu Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Yalova ve Yozgat’ta gerçekleştirilen operasyonlarda DEAŞ terör örgütü içinde faaliyet yürüttüğü ve örgüte finans sağladığı tespit edilen 159 şüpheli yakalandı. Ayrıca, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma komutanlıkları tarafından Aksaray, Amasya, Ankara, Adana, Adıyaman, Antalya, Artvin, Burdur, Bursa, Eskişehir, Hatay, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Mersin, Muğla, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ, Van, Yalova ve Zonguldak’ta düzenlenen operasyonlarda ise DEAŞ terör örgütüne finans sağladığı ve propagandasını yaptığı tespit edilen 139 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar kapsamında ruhsatsız tabancalarla birlikte çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “Teröre karşı birlik, beraberlik ve dayanışma en büyük gücümüzdür. Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için operasyonlarımıza aralıksız devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Yerlikaya, operasyonları koordine eden valilere, cumhuriyet başsavcılıklarına, MİT Başkanlığı'na, il emniyet müdürlerine, il jandarma komutanlarına ve sahada görev yapan polis ve jandarma personeline teşekkür etti.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ordu ile birlikte 47 ilde emniyet ve jandarmanın düzenlediği DEAŞ operasyonlarında 298 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Emniyet ve jandarma ekipleri tarafından 47 ilde iki haftadır sürdürülen terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlarda toplam 298 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlara ilişkin detayları sosyal medya hesabından paylaştı.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ile MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet müdürlüklerinin yürüttüğü çalışmalar sonucu Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Yalova ve Yozgat’ta gerçekleştirilen operasyonlarda DEAŞ terör örgütü içinde faaliyet yürüttüğü ve örgüte finans sağladığı tespit edilen 159 şüpheli yakalandı.

Ayrıca, Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma komutanlıkları tarafından Aksaray, Amasya, Ankara, Adana, Adıyaman, Antalya, Artvin, Burdur, Bursa, Eskişehir, Hatay, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Mersin, Muğla, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ, Van, Yalova ve Zonguldak’ta düzenlenen operasyonlarda ise DEAŞ terör örgütüne finans sağladığı ve propagandasını yaptığı tespit edilen 139 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonlar kapsamında ruhsatsız tabancalarla birlikte çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “Teröre karşı birlik, beraberlik ve dayanışma en büyük gücümüzdür. Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamak için operasyonlarımıza aralıksız devam ediyoruz” ifadelerini kullandı. Yerlikaya, operasyonları koordine eden valilere, cumhuriyet başsavcılıklarına, MİT Başkanlığı'na, il emniyet müdürlerine, il jandarma komutanlarına ve sahada görev yapan polis ve jandarma personeline teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.