ORDU'DA BİNLERCE KİŞİ DÜZOBA YAYLASI'NA AKTI

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 13.07.2025 - 11:04, Güncelleme: 13.07.2025 - 11:04 2875 kez okundu.
 

ORDU'DA BİNLERCE KİŞİ DÜZOBA YAYLASI'NA AKTI

Binlerce kişinin akın ettiği 26. Geleneksel Düzoba Yayla Şenlikleri, coşku dolu anlara sahne olurken, başpehlivan Yusuf Can Zeybek oldu.
Kumru Belediyesi tarafından bu yıl 26’ncısı düzenlenen Geleneksel Düzoba Yayla Şenlikleri, renkli görüntülere ve yoğun katılıma sahne oldu. İki gün süren etkinliklerin ilk günü Cuma namazının yaylada kılınması ile başladı. Vatandaşlar şenliğin ilk gününde at yarışı, çeşitli yarışmalar, yöresel lezzetler ile ikinci gününde ise asırları aşan Türk geleneği olan yağlı güreşler ile unutulmaz anlar yaşadı. DÜZOBA YAYLASI ŞENLİKTE BİNLERCE İNSANI AĞIRLADI Binlerce kişinin akın ettiği 26. Geleneksel Düzoba Yayla Şenlikleri, coşku dolu anlara sahne oldu. Yayla havasında kültür ve sporu buluşturan etkinlik katılımcılardan tam not aldı. Özlenen kalabalıklar yeniden Düzoba’da buluşurken, şenlik alanı gün boyu hareketliliğini korudu. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen şenliğe ilçe kaymakamları, belediye başkanları, protokol mensuplarıyla birlikte dünyanın dört bir yanından vatandaş katılım sağladı. DÜZOBA BAŞPEHLİVANI YUSUF CAN ZEYBEK OLDU Kumru Düzoba Yayla Şenliği kapsamında düzenlenen yağlı güreşler, büyük heyecana sahne oldu. Yüzlerce güreşçinin katıldığı organizasyonda, başpehlivanlık finalinde Bekir Eryücel’i mağlup eden Antalya Büyükşehir Belediyesi sporcusu Yusuf Can Zeybek şampiyonluğa ulaştı. Kürsüde ikinci sırayı Bekir Eryücel alırken, üçüncülüğü ise Serhat Balcı ile Recep Kara paylaştı. DÜZOBA ŞENLİK AĞASI ADEM DARTILMAK OLDU 26. Geleneksel Düzoba Yayla Şenlikleri'nde, Düzoba Yaylası Şenlik Ağası; 19, 20, 21, 22, 23, 24 ve 25. Geleneksel Kumru Düzoba Yayla Şenlikleri Ağası İş İnsanı Adem Dartılmak oldu.
Binlerce kişinin akın ettiği 26. Geleneksel Düzoba Yayla Şenlikleri, coşku dolu anlara sahne olurken, başpehlivan Yusuf Can Zeybek oldu.

Kumru Belediyesi tarafından bu yıl 26’ncısı düzenlenen Geleneksel Düzoba Yayla Şenlikleri, renkli görüntülere ve yoğun katılıma sahne oldu. İki gün süren etkinliklerin ilk günü Cuma namazının yaylada kılınması ile başladı. Vatandaşlar şenliğin ilk gününde at yarışı, çeşitli yarışmalar, yöresel lezzetler ile ikinci gününde ise asırları aşan Türk geleneği olan yağlı güreşler ile unutulmaz anlar yaşadı.

DÜZOBA YAYLASI ŞENLİKTE BİNLERCE İNSANI AĞIRLADI

Binlerce kişinin akın ettiği 26. Geleneksel Düzoba Yayla Şenlikleri, coşku dolu anlara sahne oldu. Yayla havasında kültür ve sporu buluşturan etkinlik katılımcılardan tam not aldı. Özlenen kalabalıklar yeniden Düzoba’da buluşurken, şenlik alanı gün boyu hareketliliğini korudu.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen şenliğe ilçe kaymakamları, belediye başkanları, protokol mensuplarıyla birlikte dünyanın dört bir yanından vatandaş katılım sağladı.

DÜZOBA BAŞPEHLİVANI YUSUF CAN ZEYBEK OLDU

Kumru Düzoba Yayla Şenliği kapsamında düzenlenen yağlı güreşler, büyük heyecana sahne oldu. Yüzlerce güreşçinin katıldığı organizasyonda, başpehlivanlık finalinde Bekir Eryücel’i mağlup eden Antalya Büyükşehir Belediyesi sporcusu Yusuf Can Zeybek şampiyonluğa ulaştı. Kürsüde ikinci sırayı Bekir Eryücel alırken, üçüncülüğü ise Serhat Balcı ile Recep Kara paylaştı.

DÜZOBA ŞENLİK AĞASI ADEM DARTILMAK OLDU

26. Geleneksel Düzoba Yayla Şenlikleri'nde, Düzoba Yaylası Şenlik Ağası; 19, 20, 21, 22, 23, 24 ve 25. Geleneksel Kumru Düzoba Yayla Şenlikleri Ağası İş İnsanı Adem Dartılmak oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.