Ordu’da altında sert düşüş: Gram 7 bin 100 TL’ye indi

Ekonomi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 02.02.2026 - 10:50, Güncelleme: 02.02.2026 - 10:50 3207 kez okundu.
 

Ordu’da altında sert düşüş: Gram 7 bin 100 TL’ye indi

Gram altın bir haftada 1.180 TL eridi, yatırımcı tedirgin. Hızlı yükselişiyle dikkat çeken altın fiyatlarında düşüş sürerken Ordu’da 7 bin 100 liraya düştü.
Geçtiğimiz cuma günü Ordu’da ons altındaki sert düşüşe paralel olarak değer kaybeden gram altın, günü yüzde 10 azalışla 7 bin 700 liradan kapatmıştı. Yeni haftanın ilk işlem gününde ise saat 09.30 itibarıyla yüzde 9,3 gerileyerek 7 bin 100 liraya indi. 29 Ocak Perşembe günü gram altın Ordu’da 8 bin 280 liraydı. 29 Ocak’ta 13 bin 500 lira satılan çeyrek altın aynı dakikalarda 11 bin 550 liradan, 56 bin 400 liradan satılan Cumhuriyet altını ise 40 bin liradan işlem görüyor. Küresel Belirsizlikler ve Fed Beklentileri ABD’de hükümetin kısmi kapanmasına ilişkin belirsizlikler, yatırımcıların kâr realizasyonu ve pozisyonlarını likidite etme isteğini artırarak varlık fiyatlarında dalgalanmaya yol açıyor. Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump’ın Fed Başkanlığına aday gösterdiği Kevin Warsh’ın agresif faiz indirimlerinden kaçınacağı beklentisi de piyasa fiyatlamalarında etkili oluyor. Enflasyon Verileri Satış Baskısını Artırdı Cuma günü açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi, enflasyonist baskıların sürebileceğine işaret etti. Bu durum, Fed’in faiz indirimi konusunda aceleci davranmayacağı beklentilerini güçlendirdi. Bu hafta açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin de iş gücü piyasasına dair kritik sinyaller vermesi bekleniyor. Ons Altın ve Gümüşte Sert Geri Çekilme Fed’e yönelik faiz indirimi beklentilerinin yeniden değerlendirilmesiyle doların majör para birimleri karşısında toparlanması, kıymetli metaller üzerinde satış baskısını artırdı. Altının ons fiyatı cuma günü yüzde 10,1 düşüşle 4 bin 849 dolara kadar gerileyerek son 10 işlem günündeki kazançlarını sildi. Gümüşün onsu ise yüzde 29 değer kaybıyla 83,3 dolara indi. Haftanın ilk işlem gününde de düşüş devam ederken, altının onsu yüzde 9,1 gerilemeyle 4 bin 405 dolardan, gümüşün onsu ise yüzde 14 düşüşle 72 dolardan işlem görüyor. CME’nin Teminat Artışı Etkili Oldu Analistler, Chicago Mercantile Exchange’in (CME) teminat gereksinimlerini agresif biçimde artırmasının altın ve gümüşteki sert satışlarda hızlandırıcı rol oynadığını belirtiyor.
Gram altın bir haftada 1.180 TL eridi, yatırımcı tedirgin. Hızlı yükselişiyle dikkat çeken altın fiyatlarında düşüş sürerken Ordu’da 7 bin 100 liraya düştü.

Geçtiğimiz cuma günü Ordu’da ons altındaki sert düşüşe paralel olarak değer kaybeden gram altın, günü yüzde 10 azalışla 7 bin 700 liradan kapatmıştı. Yeni haftanın ilk işlem gününde ise saat 09.30 itibarıyla yüzde 9,3 gerileyerek 7 bin 100 liraya indi. 29 Ocak Perşembe günü gram altın Ordu’da 8 bin 280 liraydı.

29 Ocak’ta 13 bin 500 lira satılan çeyrek altın aynı dakikalarda 11 bin 550 liradan, 56 bin 400 liradan satılan Cumhuriyet altını ise 40 bin liradan işlem görüyor.

Küresel Belirsizlikler ve Fed Beklentileri

ABD’de hükümetin kısmi kapanmasına ilişkin belirsizlikler, yatırımcıların kâr realizasyonu ve pozisyonlarını likidite etme isteğini artırarak varlık fiyatlarında dalgalanmaya yol açıyor. Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump’ın Fed Başkanlığına aday gösterdiği Kevin Warsh’ın agresif faiz indirimlerinden kaçınacağı beklentisi de piyasa fiyatlamalarında etkili oluyor.

Enflasyon Verileri Satış Baskısını Artırdı

Cuma günü açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi, enflasyonist baskıların sürebileceğine işaret etti. Bu durum, Fed’in faiz indirimi konusunda aceleci davranmayacağı beklentilerini güçlendirdi. Bu hafta açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin de iş gücü piyasasına dair kritik sinyaller vermesi bekleniyor.

Ons Altın ve Gümüşte Sert Geri Çekilme

Fed’e yönelik faiz indirimi beklentilerinin yeniden değerlendirilmesiyle doların majör para birimleri karşısında toparlanması, kıymetli metaller üzerinde satış baskısını artırdı. Altının ons fiyatı cuma günü yüzde 10,1 düşüşle 4 bin 849 dolara kadar gerileyerek son 10 işlem günündeki kazançlarını sildi. Gümüşün onsu ise yüzde 29 değer kaybıyla 83,3 dolara indi. Haftanın ilk işlem gününde de düşüş devam ederken, altının onsu yüzde 9,1 gerilemeyle 4 bin 405 dolardan, gümüşün onsu ise yüzde 14 düşüşle 72 dolardan işlem görüyor.

CME’nin Teminat Artışı Etkili Oldu

Analistler, Chicago Mercantile Exchange’in (CME) teminat gereksinimlerini agresif biçimde artırmasının altın ve gümüşteki sert satışlarda hızlandırıcı rol oynadığını belirtiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.