Ordu'da 31 Engelli Vatandaş Askerlik Yemini Etti

Engelsiz Dünya (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 22.05.2026 - 15:51, Güncelleme: 22.05.2026 - 15:51 1067 kez okundu.
 

Ordu'da 31 Engelli Vatandaş Askerlik Yemini Etti

Ordu'da Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen törende 31 engelli vatandaş askerlik yemini ederek bir günlüğüne asker olma gururunu yaşadı.
10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle, Ordu İl Jandarma Komutanlığı’nda engelli vatandaşlar için düzenlenen "Temsili Askerlik Uygulaması And İçme Töreni" düzenlendi. Törene; Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kamil Buğra Akgül, Altınordu Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Acar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe ve çok sayıda protokol üyesi ile vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, 31 engelli vatandaşımız, temsili temel askerlik eğitiminin ardından yemin ederek asker olma sevincini yaşadı. Törende ant içen erler adına söz alan Jandarma Er Hasan Ergül, “Bizler engellerimiz nedeniyle bu kutsal görevimizi yerine getirme mutluluğunu yaşayamadık. Devre arkadaşlarımızı askere uğurlarken hep buruk bir sevinçle uğurladık. Bizler de vatanımız için bu kutsal görevimizi yapmak, bu şerefli elbiseyi giymek isterdik ama yaşayamadığımız bu mutluluk ve onuru bir günlüğüne de olsa yaşamamıza olanak sağlanması bizleri çok mutlu etmiştir. Şu anda tarifi imkânsız bir mutluluk ve sevinç içerisindeyiz. Bir günlüğüne de olsa bizlere bu şerefli görevimizi yapma fırsatı veren, bu güzellikleri yaşama imkânı sağlayan başta Jandarma Genel Komutanlığı olmak üzere Ordu İl Jandarma Komutanlığımıza bütün engelliler adına teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyor, saygılar sunuyorum.” diyerek, duygularını ifade etti. İl Jandarma Komutanlığı Kıdemli Başçavuş Gökhan Özer ise törende yaptığı konuşmada, “Bugün sizlere askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan mutluluk duyuyoruz. Askerlik yemininiz milletimize, ailelerinize ve sizlere hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. Törenin sonunda engelli askerler, terhis belgelerini ve hediyelerini Vali Muammer Erol ile protokol üyelerinden aldı. Program, tören geçişi ve jandarma stantlarının gezilmesiyle sona erdi.
Ordu'da Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen törende 31 engelli vatandaş askerlik yemini ederek bir günlüğüne asker olma gururunu yaşadı.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle, Ordu İl Jandarma Komutanlığı’nda engelli vatandaşlar için düzenlenen "Temsili Askerlik Uygulaması And İçme Töreni" düzenlendi.

Törene; Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kamil Buğra Akgül, Altın ordu Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Acar, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, Altın ordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe ve çok sayıda protokol üyesi ile vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, 31 engelli vatandaşımız, temsili temel askerlik eğitiminin ardından yemin ederek asker olma sevincini yaşadı.

Törende ant içen erler adına söz alan Jandarma Er Hasan Ergül, “Bizler engellerimiz nedeniyle bu kutsal görevimizi yerine getirme mutluluğunu yaşayamadık. Devre arkadaşlarımızı askere uğurlarken hep buruk bir sevinçle uğurladık. Bizler de vatanımız için bu kutsal görevimizi yapmak, bu şerefli elbiseyi giymek isterdik ama yaşayamadığımız bu mutluluk ve onuru bir günlüğüne de olsa yaşamamıza olanak sağlanması bizleri çok mutlu etmiştir. Şu anda tarifi imkânsız bir mutluluk ve sevinç içerisindeyiz. Bir günlüğüne de olsa bizlere bu şerefli görevimizi yapma fırsatı veren, bu güzellikleri yaşama imkânı sağlayan başta Jandarma Genel Komutanlığı olmak üzere Ordu İl Jandarma Komutanlığımıza bütün engelliler adına teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyor, saygılar sunuyorum.” diyerek, duygularını ifade etti.

İl Jandarma Komutanlığı Kıdemli Başçavuş Gökhan Özer ise törende yaptığı konuşmada, “Bugün sizlere askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan mutluluk duyuyoruz. Askerlik yemininiz milletimize, ailelerinize ve sizlere hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Törenin sonunda engelli askerler, terhis belgelerini ve hediyelerini Vali Muammer Erol ile protokol üyelerinden aldı. Program, tören geçişi ve jandarma stantlarının gezilmesiyle sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.