Ordu'da 3 Bin 334 Konutun Sahibi 25 Ocak'ta Belirlenecek!
Ordu'da 3 Bin 334 Konutun Sahibi 25 Ocak'ta Belirlenecek!
TOKİ 500 Bin Konut Projesi’nde takvim netleşti. Bu kapsamda toplam 3 bin 334 sosyal konutun yapılacağı Ordu’da Kura 25 Ocak Pazar Günü Çekilecek
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan TOKİ 500 Bin Konut Projesi kapsamında beklenen kura takvimi açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yürüttüğü “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinde Karadeniz illerini yakından ilgilendiren tarihler netleşirken, gözler Ordu’ya çevrildi.
Ordu İçin Kritik Gün: 25 Ocak 2026 Pazar
Ordu’da ev sahibi olma umuduyla başvuru yapan binlerce vatandaş için kura çekimi, 25 Ocak 2026 Pazar günü noter huzurunda gerçekleştirilecek.
Kura Tüm İlçeleri Kapsayacak
Merkez ve tüm ilçeleri kapsayan kura çekimi, TOKİ’nin resmi sosyal medya hesapları ve internet sitesi üzerinden canlı yayınla takip edilebilecek. Başvuru sahipleri, aynı gün içerisinde dijital sorgulama ekranlarından sonuçlarını öğrenebilecek.
Proje Ne Vadediyor?
“İlk Evim, İlk İş Yerim” projesi, dar gelirli vatandaşlara uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olma imkânı sunarken, aynı zamanda yerel istihdamı destekleyecek iş yerlerini de kapsıyor. Ordu’daki kura çekimi, bölge halkı için hem barınma hem de ekonomik umut anlamına geliyor.
Ordu’da 3 Bin 334 Konut Yapılacak
Ordu genelinde toplam 3 bin 334 konut inşa edilecekken, en fazla konut 1.500 ile Altınordu’ya inşa edilecek. Altınordu’yu 750 konutla Fatsa ve 500 konutla Ünye takip edecek. Diğer ilçelerde inşa edilecek konut sayıları ise, Gölköy: 100, Korgan: 80 konut, Aybastı: 76, Çatalpınar: 77, Kabadüz: 79, Gürgentepe: 52, Gülyalı: 50, Çamaş: 39, Çaybaşı: 31 olacak.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
