Ordu'da 115 Bin Öğrenci Pazartesi Ders Başı Yapıyor
Ordu'da 115 Bin Öğrenci Pazartesi Ders Başı Yapıyor
Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi Vali Muammer Erol, 115 bin öğrencinin ders başı yaptığı yeni dönemde eğitimin geleceğe güvenle bakıldığını vurguladı.
Ordu Valisi Muammer Erol, 2026-2027 eğitim- öğretim yılına ilişkin yaptığı açıklamada, “Büyük bir heyecan, taze umutlar ve güçlü hedeflerle hazırlandığımız yeni döneme uyum haftasının ardından 14 Eylül Pazartesi günü ilk adımımızı atmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Vali Erol, İlk öğretim Haftası’nın önemine dikkat çekerek, “Bilgiye açılan kapıların anahtarı olan bu hafta, okullarımızı süsleyen çocuk seslerinin coşkusunu ve her bir kalpte atan yeni dönem heyecanını hep birlikte paylaşıyoruz” dedi.
Ordu genelinde 572 okulda, 115 bin 916 öğrenci ve 10 bin 964 öğretmenle eğitim- öğretim hizmeti verileceğini belirten Vali Erol, 6 bin 532 derslikte derslik başına düşen öğrenci sayısının 17.75, öğretmen başına düşen öğrenci sayısının ise 10.57 seviyesine ulaştığını vurguladı. “Fiziki imkanlarımız itibarıyla baktığımızda, Ordu’da eğitimin altyapısıyla ilgili hemen hemen hiçbir eksiğimizin olmadığını gururla ifade edebiliriz” diye konuştu.
Öğrencilere seslenen Vali Erol, “Okul, sizin için sadece ders kitaplarının okunduğu bir mekân değil, hayatı öğrendiğiniz, yeteneklerinizi keşfettiğiniz ve karakterinizi inşa ettiğiniz büyük bir dünyadır. Azimle çalışarak bilimin ışığında kendinizi geliştireceğinize ve milletimizin en büyük kıvancı olacağınıza inanıyorum” dedi.
Öğretmenlerin sabrı ve fedakârlığının eğitimin en büyük gücü olduğunu vurgulayan Erol, velilere de çağrıda bulunarak, “Çocuklarımızın başarı grafiğini yükselten en önemli unsur, sizlerin okullarımızla kuracağı güçlü iş birliğidir” ifadelerini kullandı.
Vali Muammer Erol, açıklamasını “2026-2027 eğitim- öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyor, İlk öğretim Haftası’nı en kalbi duygularımla kutluyorum” sözleriyle tamamladı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
