Mayıs’ta Kar Sürprizi: Ordu’da Zirai Don Endişesi

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 02.05.2026 - 11:48, Güncelleme: 02.05.2026 - 11:48 391 kez okundu.
 

Mayıs’ta Kar Sürprizi: Ordu’da Zirai Don Endişesi

Meteoroloji, Ordu dahil 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımlamasının ardından bu sabah yüksek kesimlerde kar yağışı görülmeye başlandı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 13 il için “sarı” kodlu uyarı yaptığı günün sabahında, 2 Mayıs Cumartesi günü Ordu’nun yüksek ilçeleri beyaz örtüyle kaplandı. Kabadüz, Mesudiye, Aybastı, Gölköy ve Korgan başta olmak üzere birçok bölgede vatandaşlar bahar mevsiminin ortasında kar manzarasıyla karşılaştı. Kartpostallık Görüntüler, Çiftçiye Alarm Mayıs ayında yağan kar, doğa tutkunlarına eşsiz manzaralar sunarken tarımla uğraşan kesim için endişe kaynağı oldu. Bölgenin en önemli geçim kaynağı olan fındıkta çiçeklenme ve karanfil döneminin ardından gelen bu ani soğuk hava dalgası, zirai don riskini gündeme taşıdı. Üreticiler Tedirgin Fındık üreticileri, rekolteye zarar verebilecek olası don afetine karşı hava koşullarını dikkatle takip ediyor. Baharın ortasında yaşanan bu sıra dışı doğa olayı, Ordu’nun dört mevsimi bir arada yaşatan coğrafyasının güzelliğini gözler önüne sererken, üreticiler için kaygı dolu bir sürecin kapısını araladı.
Meteoroloji, Ordu dahil 13 il için “sarı” kodlu uyarı yayımlamasının ardından bu sabah yüksek kesimlerde kar yağışı görülmeye başlandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 13 il için “sarı” kodlu uyarı yaptığı günün sabahında, 2 Mayıs Cumartesi günü Ordu’nun yüksek ilçeleri beyaz örtüyle kaplandı. Kabadüz, Mesudiye, Aybastı, Gölköy ve Korgan başta olmak üzere birçok bölgede vatandaşlar bahar mevsiminin ortasında kar manzarasıyla karşılaştı.

Kartpostallık Görüntüler, Çiftçiye Alarm

Mayıs ayında yağan kar, doğa tutkunlarına eşsiz manzaralar sunarken tarımla uğraşan kesim için endişe kaynağı oldu. Bölgenin en önemli geçim kaynağı olan fındıkta çiçeklenme ve karanfil döneminin ardından gelen bu ani soğuk hava dalgası, zirai don riskini gündeme taşıdı.

Üreticiler Tedirgin

Fındık üreticileri, rekolteye zarar verebilecek olası don afetine karşı hava koşullarını dikkatle takip ediyor. Baharın ortasında yaşanan bu sıra dışı doğa olayı, Ordu’nun dört mevsimi bir arada yaşatan coğrafyasının güzelliğini gözler önüne sererken, üreticiler için kaygı dolu bir sürecin kapısını araladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.