Kibar: Bu Yılın Önceliği Çevre Yolu Yılı Olacak

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 18.02.2026 - 01:05, Güncelleme: 18.02.2026 - 01:05 230 kez okundu.
 

Kibar: Bu Yılın Önceliği Çevre Yolu Yılı Olacak

Görevdeki 7 yıllık hizmet sürecini değerlendiren Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, bu yılı “çevre yolu yılı” ilan edebileceklerini ifade etti.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçenin yazılı ve görsel basın temsilcileriyle bir araya gelerek 7 yıllık hizmet sürecini değerlendirdi. Göreve geldiklerinde yeni belediye binasının henüz tamamlanmadığını ve çevresinin sac parçalarıyla kapalı olduğunu hatırlatan Kibar, geçen sürede Fatsa’nın çehresini değiştiren önemli projelere imza attıklarını ifade etti. Organize Sanayi Bölgesi’nin birinci öncelikleri olduğunu vurgulayan Kibar, OSB’de doğalgazdan köprü çalışmalarına kadar birçok altyapı yatırımına öncülük ettiklerini kaydetti. OSB’de yapılması planlanan Sağra yatırımının kamulaştırma sürecinde son aşamaya gelindiğini belirten Kibar, Sağra’nın bir Ordu markası olarak Fatsa ile özdeşleşeceğini ifade etti. Ordu Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla Fatsa Adası, sahil düzenlemeleri ve Taşlıca Asma Köprü yenilemesi gibi projelerin hayata geçirildiğini belirten Kibar, Haznedaroğlu Konağı restorasyonu ve Cıngırt’a ulaşımın sağlanmasıyla tarihi ve turistik alanlarda da önemli adımlar atıldığını dile getirdi. Belediyenin araç filosuna değinen Kibar, “Geçmişte birkaç araç alınıp sergilenirdi. Biz ise 80 ayda 80 hizmet aracını belediyemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. Trafik sorununa yönelik meydan otoparkı ve yeri otoparkı projeleriyle önemli bir rahatlama sağlandığını ifade eden Kibar, 7 kavşakta iyileştirme çalışması yaptıklarını, Aybastı ve Kutlukent kavşaklarının tamamlandığını, sırada Liman ve Ayazlı Mahallesi kavşak düzenlemelerinin bulunduğunu söyledi. Çevre yolu projesini her platformda dile getirdiklerini belirten Kibar, deprem bölgesine yapılan yatırımlar nedeniyle sürecin geciktiğini ancak bu yılı “çevre yolu yılı” ilan edebileceklerini ifade ederek Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Ordu Milletvekili Mahmut Özer ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in çevre yolu konusunda büyük çaba gösterdiğini belirtti.
Görevdeki 7 yıllık hizmet sürecini değerlendiren Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, bu yılı “çevre yolu yılı” ilan edebileceklerini ifade etti.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçenin yazılı ve görsel basın temsilcileriyle bir araya gelerek 7 yıllık hizmet sürecini değerlendirdi. Göreve geldiklerinde yeni belediye binasının henüz tamamlanmadığını ve çevresinin sac parçalarıyla kapalı olduğunu hatırlatan Kibar, geçen sürede Fatsa’nın çehresini değiştiren önemli projelere imza attıklarını ifade etti.

Organize Sanayi Bölgesi’nin birinci öncelikleri olduğunu vurgulayan Kibar, OSB’de doğalgazdan köprü çalışmalarına kadar birçok altyapı yatırımına öncülük ettiklerini kaydetti. OSB’de yapılması planlanan Sağra yatırımının kamulaştırma sürecinde son aşamaya gelindiğini belirten Kibar, Sağra’nın bir Ordu markası olarak Fatsa ile özdeşleşeceğini ifade etti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla Fatsa Adası, sahil düzenlemeleri ve Taşlıca Asma Köprü yenilemesi gibi projelerin hayata geçirildiğini belirten Kibar, Haznedaroğlu Konağı restorasyonu ve Cıngırt’a ulaşımın sağlanmasıyla tarihi ve turistik alanlarda da önemli adımlar atıldığını dile getirdi.

Belediyenin araç filosuna değinen Kibar, “Geçmişte birkaç araç alınıp sergilenirdi. Biz ise 80 ayda 80 hizmet aracını belediyemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Trafik sorununa yönelik meydan otoparkı ve yeri otoparkı projeleriyle önemli bir rahatlama sağlandığını ifade eden Kibar, 7 kavşakta iyileştirme çalışması yaptıklarını, Aybastı ve Kutlukent kavşaklarının tamamlandığını, sırada Liman ve Ayazlı Mahallesi kavşak düzenlemelerinin bulunduğunu söyledi. Çevre yolu projesini her platformda dile getirdiklerini belirten Kibar, deprem bölgesine yapılan yatırımlar nedeniyle sürecin geciktiğini ancak bu yılı “çevre yolu yılı” ilan edebileceklerini ifade ederek Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Ordu Milletvekili Mahmut Özer ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in çevre yolu konusunda büyük çaba gösterdiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.