İşte Ordu'da 7 Temmuz Salı Fındık Fiyatı!
İşte Ordu'da 7 Temmuz Salı Fındık Fiyatı!
Ordu’da fındık fiyatı bu sezon hayal kırıklığı yaşatmaya devam ediyor. Fındık sezonu yaklaştıkça fiyat tartışmaları da beraberinde başladı.
Ordu serbest piyasasında neler oluyor? Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) Kabuklu fındık alım fiyatlarını Giresun Kalite Fındık için kilogram başına 200 TL, Levant Kalite Fındık için ise kilogram başına 195 TL’den fındık alıyor.
Ordu’da Eylül ayında 340 liraya kadar çıkmasının ardından serbest piyasada 290-300 liraya kadar geriletilmesinin ardından Aralık ayına da 50 randıman kabuklu fındık için 270 TL seviyesinden başlayan serbest piyasada 230 liraya kadar düştü.
Ordu’da serbest piyasada 50 randıman kabuklu fındık fiyatı 2025 yılını ise 300 liradan kapatmıştı. Haziran ayını da beklentilerin karşılanmamasıyla kapatan fındık fiyatı, Temmuz’da da yerinde saymaya devam ediyor. Öte yandan fındık sezonu iyice yaklaştıkça fiyat tartışmaları da başlarken, beklenti fiyatın en az 300 lira olması. Ancak bu konuda şuana kadar somut bir adım yok.
Ordu’da 7 Temmuz Salı günü 50 randıman kabuklu fındık serbest piyasada 165-180 TL seviyelerinden alıcı buluyor. Fiskobirlik’te Levant Kalite Kabuklu Tombul Ortaklara Fındık Fiyatı 205 TL’den, Çakıldak Fındık ise Ortaklara 210 TL’den, işlem görüyor. Bu durum karşısında üreticiler ise “Bu fiyata fındık satmayacağız. İstediğiniz kadar düşürün” diyerek tepki gösteriyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
