İŞTE ORDU'DA 30 HAZİRAN PAZARTESİ FINDIK FİYATI

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 30.06.2025 - 10:08, Güncelleme: 30.06.2025 - 10:08 2674 kez okundu.
 

İŞTE ORDU'DA 30 HAZİRAN PAZARTESİ FINDIK FİYATI

Ordu’da fiyat ve rekolte tartışmaları sürerken MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, “Bu yıl Ordu’da 80 ila 100 bin ton fındık olur.” dedi.
Ordu serbest piyasasında neler oluyor? Fındık fiyatlarında önce düşüş, sonra da durgunluğun en önemli nedeni açıklanan rekolte miktarları ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fındık satışıyla ilgili aldığı kararlar gösteriliyor. Rekolte tartışmalarının yoğun şekilde devam ettiği şu günlerde Mhp Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk’ten flaş bir rekolte çıkışı geldi. TÜİK ve INC’yi açıkladıkları rekolteler nedeniyle eleştiren Şanlıtürk, “Bu yıl Ordu’da 80 ila 100 bin ton fındık olur. TÜİK bir rakam açıkladı, Kabuklu Meyveler Birliği bir rakam açıkladı, gariban Naci Şanlıtürk olarak ben de rekoltemi açıklıyorum: Fındık rekoltesinin 400 bin ton üzerine çıkması mümkün değil. 2014’teki zirai donun şiddeti bu kadar değildi; 450 bin ton fındık olmuştu. Ordu’da 30 Haziran Pazartesi günü serbest piyasada 50 randıman brüt fındığı 170 TL'den işlem görmeye başladı. Vergiler düştüğünde ise Randımana göre değişen net fiyatlar, 50 randıman 163.20, 51 randıman 166.46 TL, 52 randıman 169.72 TL, 53 randıman 172.99 TL, 54 randıman 176.25 TL, 55 randıman 179.52 TL ve 56 randıman 182.78 TL
Ordu’da fiyat ve rekolte tartışmaları sürerken MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, “Bu yıl Ordu’da 80 ila 100 bin ton fındık olur.” dedi.

Ordu serbest piyasasında neler oluyor? Fındık fiyatlarında önce düşüş, sonra da durgunluğun en önemli nedeni açıklanan rekolte miktarları ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fındık satışıyla ilgili aldığı kararlar gösteriliyor.

Rekolte tartışmalarının yoğun şekilde devam ettiği şu günlerde Mhp Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk’ten flaş bir rekolte çıkışı geldi. TÜİK ve INC’yi açıkladıkları rekolteler nedeniyle eleştiren Şanlıtürk, “Bu yıl Ordu’da 80 ila 100 bin ton fındık olur. TÜİK bir rakam açıkladı, Kabuklu Meyveler Birliği bir rakam açıkladı, gariban Naci Şanlıtürk olarak ben de rekoltemi açıklıyorum: Fındık rekoltesinin 400 bin ton üzerine çıkması mümkün değil. 2014’teki zirai donun şiddeti bu kadar değildi; 450 bin ton fındık olmuştu.

Ordu’da 30 Haziran Pazartesi günü serbest piyasada 50 randıman brüt fındığı 170 TL'den işlem görmeye başladı. Vergiler düştüğünde ise Randımana göre değişen net fiyatlar, 50 randıman 163.20, 51 randıman 166.46 TL, 52 randıman 169.72 TL, 53 randıman 172.99 TL, 54 randıman 176.25 TL, 55 randıman 179.52 TL ve 56 randıman 182.78 TL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.