Hamarat’tan Karlıbel’e Sert Yanıt: Ciddiye Almıyoruz

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 31.01.2026 - 13:38, Güncelleme: 31.01.2026 - 13:38 4878 kez okundu.
 

Hamarat’tan Karlıbel’e Sert Yanıt: Ciddiye Almıyoruz

OTSO Başkanı Karlıbel’e sert cevap veren Milletvekili Mustafa Hamarat, “Cumhurbaşkanımızın resmini makamından indiren birinin sözlerini ciddiye almıyoruz”
Tartışma, Ordu’da siyaset ve iş dünyası arasındaki ilişkilerin seyrini gündeme taşıdı. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Levent Karlıbel ile AK Parti Ordu Milletvekilleri Mustafa Hamarat ve İbrahim Ufuk Kaynak arasında yaşanan tartışma giderek büyüyor. Karlıbel’den Sitem OTSO Başkanı Levent Karlıbel, yaptığı açıklamada milletvekillerinin Ordu’nun sorunlarının ele alındığı toplantılara davet edilmelerine rağmen katılım sağlamadığını belirterek, “Ordu’nun sorunları tartışılıyor, davet ediyoruz gelmiyorlar. Telefonla arıyoruz, yine katılmıyorlar. Önemli konularda yanımızda durduklarını söyleyemeyiz. Bu bir sitemdir. Bu benim değil, Orduluların sitemidir” ifadelerini kullandı. Hamarat’tan Sert Yanıt Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın Ordu programı kapsamında kente gelen milletvekilleri, Boztepe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu. Karlıbel’in sözlerine sert tepki gösteren AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, “Sayın Cumhurbaşkanımızın resmini makam odasından indiren birinin bizim için söylediklerini çok ciddiye almıyoruz. Zaten bizi övseydi kendimizden şüphe ederdik. Kimi övdüyse onlar kendinden şüphelensin. Bizim aranıp da dönmediğimiz hiçbir konu yoktur” dedi. “Ticaret Odasında Saf Tutacak Halimiz Yok” Eleştirilerini sürdüren Hamarat, “Ticaret Odasında saf tutacak, kayıt yapacak halimiz yok. Her hafta garibanın hatırını sormak yerine yelken kulübü açılışlarında, vitrinlerde vakit geçirmeyi biz de biliriz. Vekiller hiçbir şey yapmıyorsa bu işler kendi kendine mi oluyor?” sözleriyle Karlıbel’e yüklendi. Büyükşehir ile Uyum Vurgusu Açıklamasında Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalıştıklarını da vurgulayan Hamarat, “Aynı jargondan konuşalım; biz Büyükşehir Belediye Başkanımızla uyumlu şekilde çalışıyoruz” dedi. Mustafa Hamarat’ın açıklamalarının tamamının salı günü akşam saatlerinde Boztepe Televizyonu’nun sosyal medya hesaplarından yayınlanacağı bildirildi.
OTSO Başkanı Karlıbel’e sert cevap veren Milletvekili Mustafa Hamarat, “Cumhurbaşkanımızın resmini makamından indiren birinin sözlerini ciddiye almıyoruz”

Tartışma, Ordu’da siyaset ve iş dünyası arasındaki ilişkilerin seyrini gündeme taşıdı. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Levent Karlıbel ile AK Parti Ordu Milletvekilleri Mustafa Hamarat ve İbrahim Ufuk Kaynak arasında yaşanan tartışma giderek büyüyor.

Karlıbel’den Sitem

OTSO Başkanı Levent Karlıbel, yaptığı açıklamada milletvekillerinin Ordu’nun sorunlarının ele alındığı toplantılara davet edilmelerine rağmen katılım sağlamadığını belirterek, “Ordu’nun sorunları tartışılıyor, davet ediyoruz gelmiyorlar. Telefonla arıyoruz, yine katılmıyorlar. Önemli konularda yanımızda durduklarını söyleyemeyiz. Bu bir sitemdir. Bu benim değil, Orduluların sitemidir” ifadelerini kullandı.

Hamarat’tan Sert Yanıt

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın Ordu programı kapsamında kente gelen milletvekilleri, Boztepe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu. Karlıbel’in sözlerine sert tepki gösteren AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, “Sayın Cumhurbaşkanımızın resmini makam odasından indiren birinin bizim için söylediklerini çok ciddiye almıyoruz. Zaten bizi övseydi kendimizden şüphe ederdik. Kimi övdüyse onlar kendinden şüphelensin. Bizim aranıp da dönmediğimiz hiçbir konu yoktur” dedi.

Ticaret Odasında Saf Tutacak Halimiz Yok”

Eleştirilerini sürdüren Hamarat, “ Ticaret Odasında saf tutacak, kayıt yapacak halimiz yok. Her hafta garibanın hatırını sormak yerine yelken kulübü açılışlarında, vitrinlerde vakit geçirmeyi biz de biliriz. Vekiller hiçbir şey yapmıyorsa bu işler kendi kendine mi oluyor?” sözleriyle Karlıbel’e yüklendi.

Büyükşehir ile Uyum Vurgusu

Açıklamasında Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalıştıklarını da vurgulayan Hamarat, “Aynı jargondan konuşalım; biz Büyükşehir Belediye Başkanımızla uyumlu şekilde çalışıyoruz” dedi.

Mustafa Hamarat’ın açıklamalarının tamamının salı günü akşam saatlerinde Boztepe Televizyonu’nun sosyal medya hesaplarından yayınlanacağı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.