Fındık Üreticisine Kötü Haber: Yağışlı Hava Sürecek!

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 27.09.2026 - 16:43, Güncelleme: 27.09.2026 - 16:43 522 kez okundu.
 

Fındık Üreticisine Kötü Haber: Yağışlı Hava Sürecek!

Meteoroloji, Ordu'da yağışların yeni hafta boyunca süreceğini açıkladı. Bu durum toplanacak bahçesi olan ve harmanda fındığı olan üreticileri tedirgin ediyor.
Ordu’da fındık hasadını tamamlamaya çalışan üreticiler, ürünlerini kurutmak için uygun hava koşullarını beklerken meteorolojiden kötü haber geldi. Cumartesi günü kısa süreli görülen güneşli havanın ardından kentte yağışlı sistem yeniden etkisini göstermeye hazırlanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel tahminlerine göre 27 Eylül Pazar günü Ordu’da sıcaklıkların 18 ila 22 derece arasında seyretmesi bekleniyor. Özellikle akşam saatlerinde nem oranının yükselmesiyle birlikte yağışlı havanın geri dönmesi, harmanlarda ve açık alanlarda fındık kurutmaya çalışan üreticilerin işlerini zorlaştıracak. Hasat Çalışmalarına Olumsuz Etki Kentin yüksek kesimlerinde devam eden son hasat çalışmalarının da yağışlardan olumsuz etkilenmesinden endişe ediliyor. Nemli hava koşulları, ürünün kalitesini korumak isteyen üreticiler için risk oluşturuyor. Yeni Haftada Yağış Sürecek Meteoroloji yetkililerinin 5 günlük tahmin raporuna göre yağışlar yalnızca pazar günüyle sınırlı kalmayacak. Pazartesi günü yer yer sağanak, salı günü hafif yağmur ve çarşamba günü yeniden sağanak geçişleri bekleniyor. Karadeniz Bölgesi genelinde yağışlı sistemin yeni hafta boyunca aralıklarla etkisini sürdüreceği öngörülüyor. Devam eden yağışlı hava nedeniyle zor günler geçiren üreticiler, fındığını kurutmak için çareler aramaya devam ediyor.
Meteoroloji, Ordu'da yağışların yeni hafta boyunca süreceğini açıkladı. Bu durum toplanacak bahçesi olan ve harmanda fındığı olan üreticileri tedirgin ediyor.

Ordu’da fındık hasadını tamamlamaya çalışan üreticiler, ürünlerini kurutmak için uygun hava koşullarını beklerken meteorolojiden kötü haber geldi. Cumartesi günü kısa süreli görülen güneşli havanın ardından kentte yağışlı sistem yeniden etkisini göstermeye hazırlanıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel tahminlerine göre 27 Eylül Pazar günü Ordu’da sıcaklıkların 18 ila 22 derece arasında seyretmesi bekleniyor. Özellikle akşam saatlerinde nem oranının yükselmesiyle birlikte yağışlı havanın geri dönmesi, harmanlarda ve açık alanlarda fındık kurutmaya çalışan üreticilerin işlerini zorlaştıracak.

Hasat Çalışmalarına Olumsuz Etki

Kentin yüksek kesimlerinde devam eden son hasat çalışmalarının da yağışlardan olumsuz etkilenmesinden endişe ediliyor. Nemli hava koşulları, ürünün kalitesini korumak isteyen üreticiler için risk oluşturuyor.

Yeni Haftada Yağış Sürecek

Meteoroloji yetkililerinin 5 günlük tahmin raporuna göre yağışlar yalnızca pazar günüyle sınırlı kalmayacak. Pazartesi günü yer yer sağanak, salı günü hafif yağmur ve çarşamba günü yeniden sağanak geçişleri bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi genelinde yağışlı sistemin yeni hafta boyunca aralıklarla etkisini sürdüreceği öngörülüyor. Devam eden yağışlı hava nedeniyle zor günler geçiren üreticiler, fındığını kurutmak için çareler aramaya devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.