FINDIK FİYATINDAKİ DÜŞÜŞE ÜRETİCİ İSYAN ETTİ
FINDIK FİYATINDAKİ DÜŞÜŞE ÜRETİCİ İSYAN ETTİ
Ordu’da serbest piyasada tam bir sinir harbinin yaşandığı fındık fiyatındaki 90 liralık düşüşün şoku yaşanırken, karamsarlık gün geçtikçe artıyor.
Ordu serbest piyasasında neler oluyor? Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Kabuklu fındık alım fiyatlarını Giresun Kalite Fındık için kilogram başına 200 TL, Levant Kalite Fındık için ise kilogram başına 195 TL’den fındık alıyor.
Ordu’da Eylül ayında 340 liraya kadar çıkmasının ardından serbest piyasada 290-300 liraya kadar geriletilmesinin ardından Ekim ayında toparlanır ve beklenti olan 400 liraları zorlar umut edilen fındık fiyatında Ekim ayından sonra Kasım ayı da tam bir hayal kırıklığıyla geçti. Herkesin 400 liraya yükselmesini beklediği fındık fiyatı 270 TL bandında kapattı.
Aralık ayına da 50 randıman kabuklu fındık için 270 TL seviyesinden başlayan serbest piyasada tabelalarda 250 lira yazmaya başladı. Fiskobirlik’te de düşüş devam ediyor. Üreticilerin haklarını koruduğunu savunan kurum fındık alım fiyatını 150 lira daha düşürerek, 250 liraya çekti.
Eylül ayında 340 lirayı bulan fiyatın, nasıl oluyor da 90 lira geri geldiğini anlamaya çalışan üretici, bu durum karşısında daha da karamsar olurken, “Fiyatı TMO’nun fiyatına çekin bari de rahatlayın” diyerek, fındık kartellerine isyan ediyor.
Ordu’da 10 Aralık Çarşamba günü 50 randıman kabuklu fındık serbest piyasada 250 TL seviyelerinden alıcı buluyor. Fiskobirlik’te de Levant Kalite Kabuklu Tombul Ortaklara Fındık Fiyatı 250 TL’den Ortak dış ise 245 TL’den işlem görüyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
