Fındık Fiyatı 225 TL'mi? Torun, Umarım Söylentidir
Fındık Fiyatı 225 TL'mi? Torun, Umarım Söylentidir
Ordu Milletvekili Seyit Torun, “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin yeni sezon fındığını 225 TL gibi bir fiyattan alacağı konuşuluyor. Umarız bu sadece bir söylentidir”
Yeni Parti Ordu Milletvekili Seyit Torun, yeni sezon öncesinde Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık alım fiyatını 225 TL olarak belirleyeceğine yönelik iddialara çok sert tepki gösterdi. Fındık üreticilerinin büyük bir ekonomik baskı altında olduğunu belirten Torun, açıklanan veya konuşulan bu rakamın üreticiyi mağdur edeceğini vurguladı.
"Umarız Bu Sadece Bir Söylentidir"
Yeni fındık sezonunun başlamasına sayılı haftalar kaldığını hatırlatan Seyit Torun, kulislerde konuşulan rakamların endişe verici boyutta olduğunu ifade ederek şu değerlendirmelerde bulundu:
"Önümüzdeki birkaç hafta içinde fındık sezonu başlayacak. Ancak Toprak Mahsulleri Ofisi’nin yeni sezon fındığını 225 TL gibi bir fiyattan alacağı konuşuluyor. Umarız bu sadece bir söylentidir. Aksi halde bu fiyat, üreticiye ‘Senin alın terinin hiçbir değeri yok.’ demekten başka bir anlam taşımaz."
"Milyonlarca Üreticinin Kaderiyle Oynuyorsunuz"
Fındık üreticisinin bir yıl boyunca büyük bir özveriyle çalıştığını, artan girdi maliyetleri ve borçlar altında ezildiğini dile getiren Torun, yetkilileri şu sözlerle eleştirdi: Fındık üreticisi bir yıl boyunca emek veriyor, borçlanıyor, maliyetlerin altında eziliyor. Siz ise masada belirlediğiniz rakamlarla milyonlarca üreticinin kaderiyle oynuyorsunuz."
"Üreticinin Hakkını Teslim Edin"
Açıklamanın sonunda fındık üreticilerinin yalnız bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Seyit Torun, uluslararası manipülatörlere karşı uyarıda bulunarak çağrısını " Fındık üreticisini uluslararası manipülatörlerin insafına terk etmeyin. Bu milletin alın terini ucuzlatmaktan, emeğiyle ve ekmeğiyle oynamaktan vazgeçin. Üreticinin hakkını teslim edin.” sözleriyle tamamladı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
