Fatsa’nın Gıda Devi Mücadeleye Devam Ediyor
Fatsa’nın Gıda Devi Mücadeleye Devam Ediyor
Finansal baskılardan korunmak için konkordato sürecine girdiğini açıkladı. DKC Grup Genel Müdürü Faruk Gür, “Üretimimiz ve istihdamımız kesintisiz sürecek”
Ordu’nun Fatsa ilçesinde faaliyet gösteren, yer fıstığı kreması ve atıştırmalık ürünler pazarında Nut Master ve Nut Bari markalarıyla tanınan DKC Grup A.Ş., finansal baskılardan korunmak amacıyla konkordato sürecine girdiğini duyurdu.
DKC Grup Genel Müdürü Faruk Gür, yaptığı yazılı açıklamada konkordatonun hukuki bir güvence kalkanı olduğunu belirterek, “Üretimimiz, ihracatımız ve istihdamımız kesintisiz devam edecek. Çalışanlarımız hak edişlerini zamanında alacak, tedarikçilerimiz zarar görmeden bu süreci yöneteceğiz” dedi.
“Fatsa’yı Lider Konuma Taşıdık”
Gür, 2013 yılında kurulan şirketin kısa sürede Türkiye krem çikolata pazarında yüzde 4 paya ulaştığını, yer fıstığı kremasında ise ülkenin öncü üreticilerinden biri haline geldiğini vurguladı. “Ulusal marketlerde ithal ürünlerin satışını 9 yılda 20 milyon dolar azalttık. Fatsa’yı yer fıstığı kreması üretiminde lider konuma taşıdık” ifadelerini kullandı.
“ Finansal Baskılardan Korunmak İçin”
Üretim maliyetlerinin yüzde 64 artmasına karşın döviz kurunun sabit kalması, finansmana erişimin zorlaşması ve vadelerin kısalması nedeniyle konkordato sürecine girme kararı aldıklarını belirten Gür, “Bu şartlar altında finansal baskılardan korunmak adına konkordato şemsiyesi altına girmek zorunda kaldık” dedi.
“Yeni Mücadele Dönemi Başlıyor”
Faruk Gür, açıklamasının sonunda kişisel bir notla geçmişe atıfta bulunarak, “11 Temmuz 1980’den bu yana hayat beni mücadeleye mecbur etti. 45 yıldır başımı öne eğecek hiçbir şey yapmadım. Bugün yeni bir mücadele dönemine giriyorum. 16 Nisan 2028’de ‘ Finansal zorluklara rağmen ayakta kaldık, başardık’ diyeceğiz” sözleriyle kararlılığını dile getirdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
