Fatsa’da Kar Alarmı: 75 Santimetreye Ulaştı

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 20.01.2026 - 00:16, Güncelleme: 20.01.2026 - 00:16 657 kez okundu.
 

Fatsa’da Kar Alarmı: 75 Santimetreye Ulaştı

Fatsa’da Rakımı yüksek bölgelerde kar kalınlığı 75 santimetreye ulaştı; Belediye Başkanı Kibar, tüm kurumlarla koordineli şekilde sahada olduklarını söyledi.
Kar yağışı Ordu’da etkisini artırıyor. Ordu’nun Fatsa ilçesinde etkisini artıran yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İlçenin farklı rakımlarında kar kalınlığı ciddi seviyelere ulaştı. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar, yaptığı açıklamada ilçenin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 75 santimetreye kadar çıktığını belirtti. Başkan Kibar, 250–350 rakım aralığında 15–20 cm, 350–500 rakım aralığında 30–55 cm, 500 rakım ve üzeri bölgelerde ise 75 cm’ye varan kar kalınlığı ölçüldüğünü ifade etti. Kar yağışının gece boyunca devam edeceği bildirildi. Ekipler 24 Saat Sahada 24 saat sahada olduklarını söyleyen Başkan Kibar, “Bu zorlu şartlarda özellikle hasta, yaşlı ve cenazelerimiz öncelikli olmak üzere tüm acil durumlara karşı hızlıca müdahale etmek adına ekiplerimiz 24 saat esaslı sahada ve nöbettedir.” “Biz Sahadayız, Siz Güvende Olun” Kibar, vatandaşların hem kendi can güvenliği hem de ekiplerin sağlıklı müdahalesi için zorunlu haller dışında araç kullanmamalarını rica etti. Başkan Kibar, devletin tüm kurumlarıyla koordineli şekilde çalıştıklarını belirterek, “Belediyemiz her an müdahaleye hazır, ihtiyaç duyulan her noktada vatandaşımızın yanındadır. Biz sahadayız… Siz yeter ki güvende olun.” ifadelerini kullandı.
Fatsa’da Rakımı yüksek bölgelerde kar kalınlığı 75 santimetreye ulaştı; Belediye Başkanı Kibar, tüm kurumlarla koordineli şekilde sahada olduklarını söyledi.

Kar yağışı Ordu’da etkisini artırıyor. Ordu’nun Fatsa ilçesinde etkisini artıran yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İlçenin farklı rakımlarında kar kalınlığı ciddi seviyelere ulaştı.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Ethem Kibar, yaptığı açıklamada ilçenin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 75 santimetreye kadar çıktığını belirtti. Başkan Kibar, 250–350 rakım aralığında 15–20 cm, 350–500 rakım aralığında 30–55 cm, 500 rakım ve üzeri bölgelerde ise 75 cm’ye varan kar kalınlığı ölçüldüğünü ifade etti. Kar yağışının gece boyunca devam edeceği bildirildi.

Ekipler 24 Saat Sahada

24 saat sahada olduklarını söyleyen Başkan Kibar, “Bu zorlu şartlarda özellikle hasta, yaşlı ve cenazelerimiz öncelikli olmak üzere tüm acil durumlara karşı hızlıca müdahale etmek adına ekiplerimiz 24 saat esaslı sahada ve nöbettedir.”

“Biz Sahadayız, Siz Güvende Olun”

Kibar, vatandaşların hem kendi can güvenliği hem de ekiplerin sağlıklı müdahalesi için zorunlu haller dışında araç kullanmamalarını rica etti. Başkan Kibar, devletin tüm kurumlarıyla koordineli şekilde çalıştıklarını belirterek, “Belediyemiz her an müdahaleye hazır, ihtiyaç duyulan her noktada vatandaşımızın yanındadır. Biz sahadayız… Siz yeter ki güvende olun.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.