'EDA EVLİ CİNAYETİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Ordu Gündemi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.03.2022 - 16:48, Güncelleme: 05.01.2023 - 05:10 3672+ kez okundu.
 

'EDA EVLİ CİNAYETİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Eda Evli’nin erkek arkadaşı tarafından öldürülmesine tepki gösteren Ordu Kadın Platformu, “güç ve tarihten biriktirdiğimiz değerlerimizle bu saldırıların karşısında duracağız ve Eda Evli’nin katilinin yargılanacağı davanın takipçisi olacağız.” dedi.   Dün Ordu’nun Altınordu ilçesinde Eda Evli’nin sevgilisi tarafından boğularak öldürülmesine tepkiler gelmeye devam ediyor. Eda Evli cinayetiyle ilgili Ordu Kadın Platformu tarafından da bir basın açıklaması yapıldı.   Platform adına konuşan Kübra Evliyaoğlu şunları söyledi; Bir kadın cinayeti daha ilimiz Ordu, Altınordu’da işlendi. Genç bir kız kardeşimiz sevgilisi erkek tarafından katledildi. Katil Sinan Şimşek zorla evine götürdüğü Eda Evli’yi önce darp etmiş sonra boğarak öldürmüş ve bu cinayete intihar süsü vermeye çalışmıştır. Kades uygulaması bir kadını korumaya yetmemiştir. Sadece geçtiğimiz Şubat ayında bile 23 kadın cinayeti ve 21 şüpheli kadın ölümü gerçekleşmiştir. Yılda her gün 3 kız kardeşimizin canını alan bu şiddet iktidarın kadın politikalarının sonucudur. İktidar her 8 Mart ve 25 Kasım’da ve sonrası birkaç günde “iyi hal indirimi ile ilgili düzenlemeler yapacağız”, “kadına ve çocuğa yönelik suçlarda ceza artırımı düzenlemesi yapacağız” şeklinde takiyye yapmakta ve ülkenin kadınlar için cinayet mahalline dönüşmesine göz yummaktadır.   KADINLARI KORUYAMIYORSUNUZ! Kadına ve çocuğa yönelik suçlarda ceza artırımı yapmadıkça, iyi hal indirimi gibi katilleri ödüllendiren uygulamaları yürürlükten kaldırmadıkça, İstanbul Sözleşmesi gibi biz kadınları koruyan uluslararası sözleşmelerden çekildikçe, Kadını-kız çocuklarını gerici kalıplara sokan söylemler devam ettikçe Laik, Bilimsel ve Karma eğitim baltalandığı sürece de korumayacaksınız. Ama biz kadınlar birleşik mücadelemizden aldığımız güç ve tarihten biriktirdiğimiz değerlerimizle bu saldırıların karşısında duracağız ve Eda Evli’nin katilinin yargılanacağı davanın takipçisi olacağız.”

Eda Evli’nin erkek arkadaşı tarafından öldürülmesine tepki gösteren Ordu Kadın Platformu, “güç ve tarihten biriktirdiğimiz değerlerimizle bu saldırıların karşısında duracağız ve Eda Evli’nin katilinin yargılanacağı davanın takipçisi olacağız.” dedi.

 

Dün Ordu’nun Altınordu ilçesinde Eda Evli’nin sevgilisi tarafından boğularak öldürülmesine tepkiler gelmeye devam ediyor. Eda Evli cinayetiyle ilgili Ordu Kadın Platformu tarafından da bir basın açıklaması yapıldı.

 

Platform adına konuşan Kübra Evliyaoğlu şunları söyledi; Bir kadın cinayeti daha ilimiz Ordu, Altınordu’da işlendi. Genç bir kız kardeşimiz sevgilisi erkek tarafından katledildi. Katil Sinan Şimşek zorla evine götürdüğü Eda Evli’yi önce darp etmiş sonra boğarak öldürmüş ve bu cinayete intihar süsü vermeye çalışmıştır. Kades uygulaması bir kadını korumaya yetmemiştir. Sadece geçtiğimiz Şubat ayında bile 23 kadın cinayeti ve 21 şüpheli kadın ölümü gerçekleşmiştir. Yılda her gün 3 kız kardeşimizin canını alan bu şiddet iktidarın kadın politikalarının sonucudur. İktidar her 8 Mart ve 25 Kasım’da ve sonrası birkaç günde “iyi hal indirimi ile ilgili düzenlemeler yapacağız”, “kadına ve çocuğa yönelik suçlarda ceza artırımı düzenlemesi yapacağız” şeklinde takiyye yapmakta ve ülkenin kadınlar için cinayet mahalline dönüşmesine göz yummaktadır.

 

KADINLARI KORUYAMIYORSUNUZ!

Kadına ve çocuğa yönelik suçlarda ceza artırımı yapmadıkça, iyi hal indirimi gibi katilleri ödüllendiren uygulamaları yürürlükten kaldırmadıkça, İstanbul Sözleşmesi gibi biz kadınları koruyan uluslararası sözleşmelerden çekildikçe, Kadını-kız çocuklarını gerici kalıplara sokan söylemler devam ettikçe Laik, Bilimsel ve Karma eğitim baltalandığı sürece de korumayacaksınız. Ama biz kadınlar birleşik mücadelemizden aldığımız güç ve tarihten biriktirdiğimiz değerlerimizle bu saldırıların karşısında duracağız ve Eda Evli’nin katilinin yargılanacağı davanın takipçisi olacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.