CHP'Lİ TORUN: 250 LİRANIN ALTINDA FİYAT ZULÜMDÜR
CHP'Lİ TORUN: 250 LİRANIN ALTINDA FİYAT ZULÜMDÜR
TMO’dan fındık fiyatını açıklamasını isteyen CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, "250 liranın altındaki fındık fiyatı ölümdür, zulümdür!” dedi.
Fındık hasadına günler kala Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) 2025 yılı alım fiyatını henüz duyurmaması, Karadenizli fındık üreticilerini endişelendiriyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun, hükümete sert sözlerle yüklenerek fındık alım fiyatının bir an önce açıklanması çağrısında bulundu. Torun, "250 liranın altındaki fındık fiyatı ölümdür, zulümdür!" diyerek üreticilerin artan maliyetler ve doğal afetlerle boğuştuğuna dikkat çekti.
Milletvekili Torun, açıklamasında üreticilerin hasada başlamak üzere olduğunu ancak hükümetten fiyata ilişkin hâlâ bir açıklama gelmemesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Torun, "Ne zaman açıklayacaksınız fiyatı? Millet fındığını sattıktan sonra mı, sezon bittikten sonra mı?" TMO artık fiyatı açıklasın. Asla ve asla 250’nin altında fiyat kabul etmiyoruz. 250 liranın üzerinde olmalı. Üretici de bahçesine girerken, fındığını kaça satacağını bilsin.” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Fındık üreticisinin yaşadığı zorlukları vurgulayan Torun, artan maliyetler, düşen rekolte, kokarca zararı ve don afeti gibi faktörlerin ortadayken düşük fiyat dayatmanın "açıkça zulüm" olduğunu ifade etti. Seyit Torun, hükümetin bir an önce üreticinin hakkını vermesi gerektiğini belirterek, "Bırakın artık hemşehrimiz nefes alsın, emeğinin karşılığını alsın!" çağrısında bulundu.
Sözlerinin sonunda hükümete sert bir uyarıda bulunan Torun, fındık üreticisinin verilen sözleri unutmayacağını ve mevcut durumun "fındık tarihine de, Ordu’nun tarihine de kara harflerle, lekelerle yazılacağını" belirtti. Fındık fiyatının açıklanmaması, bölgede büyük bir belirsizlik ve tepki yaratmaya devam ediyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
