BELEDİYE MÜFETTİŞE 55 KİLO HEDİYE GÖNDERDİ İDDİASI!

Ordu Gündemi (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 19.08.2025 - 11:06, Güncelleme: 19.08.2025 - 11:06 5310+ kez okundu.
 

BELEDİYE MÜFETTİŞE 55 KİLO HEDİYE GÖNDERDİ İDDİASI!

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Çatalpınar Belediyesi’ni denetleyen bir müfettişe tam 55 kilo ağırlığında hediye paketi gönderildiğini öne sürdü.
Çatalpınar Belediyesi hakkında çarpıcı bir iddia gündeme geldi. CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Çatalpınar Belediyesi’ni denetleyen bir müfettişe belediye tarafından hediye paketi gönderildiğini iddia etti. Torun, söz konusu iddianın ciddi olduğunu belirterek İçişleri Bakanlığı’nı, Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nu ve savcılığı göreve çağırdı. 55 Kilogramlık Paket, Müfettişe Ulaştırıldı Torun’un açıklamasına göre, denetim sonrası müfettişe gönderilen kargo paketinde ismin gizlenmesi amacıyla soyadına fazladan bir harf eklenerek “İ.K.” ifadesi kullanıldı. 55 kilogram ağırlığındaki paketin gönderim belgesini kamuoyuyla paylaşan Torun, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Etik Kurallar Hatırlatıldı CHP’li vekil, 5176 sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kanunu ve ilgili yönetmeliği hatırlatarak, kamu görevlilerinin görevleri nedeniyle hediye kabul etmelerinin yasak olduğunu belirtti. Torun, özellikle denetim yapan müfettişlerin denetledikleri kurumlardan hiçbir şekilde hediye alamayacaklarının altını çizdi. “Çifte Standart Kabul Edilemez” Torun, CHP’li belediyelere yönelik sıklaşan müfettiş ve savcı gönderimlerinin baskı unsuru olarak kullanıldığını iddia ederek, “İftiracıların itirafçıya dönüştürülmeye çalışıldığı dönemlerde böyle bir iddiaya sessiz kalınması çifte standarttır. Biz ve kamuoyu bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.
CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Çatalpınar Belediyesi’ni denetleyen bir müfettişe tam 55 kilo ağırlığında hediye paketi gönderildiğini öne sürdü.

Çatalpınar Belediyesi hakkında çarpıcı bir iddia gündeme geldi. CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Çatalpınar Belediyesi’ni denetleyen bir müfettişe belediye tarafından hediye paketi gönderildiğini iddia etti. Torun, söz konusu iddianın ciddi olduğunu belirterek İçişleri Bakanlığı’nı, Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nu ve savcılığı göreve çağırdı.

55 Kilogramlık Paket, Müfettişe Ulaştırıldı

Torun’un açıklamasına göre, denetim sonrası müfettişe gönderilen kargo paketinde ismin gizlenmesi amacıyla soyadına fazladan bir harf eklenerek “İ.K.” ifadesi kullanıldı. 55 kilogram ağırlığındaki paketin gönderim belgesini kamuoyuyla paylaşan Torun, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Etik Kurallar Hatırlatıldı

CHP’li vekil, 5176 sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kanunu ve ilgili yönetmeliği hatırlatarak, kamu görevlilerinin görevleri nedeniyle hediye kabul etmelerinin yasak olduğunu belirtti. Torun, özellikle denetim yapan müfettişlerin denetledikleri kurumlardan hiçbir şekilde hediye alamayacaklarının altını çizdi.

“Çifte Standart Kabul Edilemez”

Torun, CHP’li belediyelere yönelik sıklaşan müfettiş ve savcı gönderimlerinin baskı unsuru olarak kullanıldığını iddia ederek, “İftiracıların itirafçıya dönüştürülmeye çalışıldığı dönemlerde böyle bir iddiaya sessiz kalınması çifte standarttır. Biz ve kamuoyu bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.