BELEDİYE MÜFETTİŞE 55 KİLO HEDİYE GÖNDERDİ İDDİASI!
BELEDİYE MÜFETTİŞE 55 KİLO HEDİYE GÖNDERDİ İDDİASI!
CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Çatalpınar Belediyesi’ni denetleyen bir müfettişe tam 55 kilo ağırlığında hediye paketi gönderildiğini öne sürdü.
Çatalpınar Belediyesi hakkında çarpıcı bir iddia gündeme geldi. CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Çatalpınar Belediyesi’ni denetleyen bir müfettişe belediye tarafından hediye paketi gönderildiğini iddia etti. Torun, söz konusu iddianın ciddi olduğunu belirterek İçişleri Bakanlığı’nı, Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nu ve savcılığı göreve çağırdı.
55 Kilogramlık Paket, Müfettişe Ulaştırıldı
Torun’un açıklamasına göre, denetim sonrası müfettişe gönderilen kargo paketinde ismin gizlenmesi amacıyla soyadına fazladan bir harf eklenerek “İ.K.” ifadesi kullanıldı. 55 kilogram ağırlığındaki paketin gönderim belgesini kamuoyuyla paylaşan Torun, bu durumun kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Etik Kurallar Hatırlatıldı
CHP’li vekil, 5176 sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kanunu ve ilgili yönetmeliği hatırlatarak, kamu görevlilerinin görevleri nedeniyle hediye kabul etmelerinin yasak olduğunu belirtti. Torun, özellikle denetim yapan müfettişlerin denetledikleri kurumlardan hiçbir şekilde hediye alamayacaklarının altını çizdi.
“Çifte Standart Kabul Edilemez”
Torun, CHP’li belediyelere yönelik sıklaşan müfettiş ve savcı gönderimlerinin baskı unsuru olarak kullanıldığını iddia ederek, “İftiracıların itirafçıya dönüştürülmeye çalışıldığı dönemlerde böyle bir iddiaya sessiz kalınması çifte standarttır. Biz ve kamuoyu bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
