BAŞKAN SOYDAN: FINDIK HİÇ ZARAR GÖRMEDİ DİYEMEM

Fındık (Orducu) - Ordu Haber Ajansı | 25.02.2025 - 01:12, Güncelleme: 25.02.2025 - 01:12 4498 kez okundu.
 

BAŞKAN SOYDAN: FINDIK HİÇ ZARAR GÖRMEDİ DİYEMEM

Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, “Fındık dallarının eksi 16’ya kadar dayanabileceğini bilimsel olarak biliyoruz.”
Kış mevsimi ve beraberinde gelen kar yağışları hatta zaman zaman fırtınası Ordu genelinde kendini iyiden iyiye hissettirdi. Devam eden yoğun kar yağışının fındığa bir zarar verip vermeyeceği üreticiler tarafından merak ediyor. Konuyla ilgili konuşan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, kar yağışının fındığa ilaç gibi geldiğini söyledi. Üreticilerde bir tedirginlik olduğunu söyleyen Soydan, çünkü fındıkların tomurcuklanmaya başladığını söyledi. Başkan Soydan, “Bir hafta daha hava iyi gitmiş olsaydı, sahil kesiminde her taraf yemyeşil olurdu. Hatta orta kesimde bile yeşillenme başlayabilirdi. Bu kar fındığa yetişti. Fındık tomurcuklarının, yapraklarının açmasını geciktirdi. Şuandaki yağan kar bizim için bir velinimet, bir bereket. Çünkü tam zamanında yağdı. 10 gün sonra yağsaydı bahçeler yeşil olacaktı. bu kar yağışının toprağımızı, tüm sebze meyvemize faydası var. Hatta insan sağlığına bile faydası var.” Bahçelerde bir zarar verip vermediğiyle ilgili kesin bir şey söylenemeyeceğini belirten Soydan, “Şuanda hiç zarar görmedi diyemeyiz ama toprak açısından, fındık dallarının attığımız gübreleri alımı açısından, su depolama açısından çok faydalı oldu. Yani dalların daha güçlü bir şekilde bahara kendini hazırlamasına bu kar yağışıyla yakalamış oldu.”
Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, “Fındık dallarının eksi 16’ya kadar dayanabileceğini bilimsel olarak biliyoruz.”

Kış mevsimi ve beraberinde gelen kar yağışları hatta zaman zaman fırtınası Ordu genelinde kendini iyiden iyiye hissettirdi. Devam eden yoğun kar yağışının fındığa bir zarar verip vermeyeceği üreticiler tarafından merak ediyor.

Konuyla ilgili konuşan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, kar yağışının fındığa ilaç gibi geldiğini söyledi. Üreticilerde bir tedirginlik olduğunu söyleyen Soydan, çünkü fındıkların tomurcuklanmaya başladığını söyledi.

Başkan Soydan, “Bir hafta daha hava iyi gitmiş olsaydı, sahil kesiminde her taraf yemyeşil olurdu. Hatta orta kesimde bile yeşillenme başlayabilirdi. Bu kar fındığa yetişti. Fındık tomurcuklarının, yapraklarının açmasını geciktirdi. Şuandaki yağan kar bizim için bir velinimet, bir bereket. Çünkü tam zamanında yağdı. 10 gün sonra yağsaydı bahçeler yeşil olacaktı. bu kar yağışının toprağımızı, tüm sebze meyvemize faydası var. Hatta insan sağlığına bile faydası var.”

Bahçelerde bir zarar verip vermediğiyle ilgili kesin bir şey söylenemeyeceğini belirten Soydan, “Şuanda hiç zarar görmedi diyemeyiz ama toprak açısından, fındık dallarının attığımız gübreleri alımı açısından, su depolama açısından çok faydalı oldu. Yani dalların daha güçlü bir şekilde bahara kendini hazırlamasına bu kar yağışıyla yakalamış oldu.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.