ATIK SU BORUSUNDAN TEKNE YAPTI

Ordu Gündemi 12.06.2014 - 15:33, Güncelleme: 05.01.2023 - 05:10 3446+ kez okundu.
 

ATIK SU BORUSUNDAN TEKNE YAPTI

Karadenizli zekası bir eser daha ortaya çıkardı. Ünye’de balıkçılığı hobi olarak yapan Cemal İhtiyaroğlu, atık su borusu ve saksı gibi atıklardan ‘Bir İlk’ ismini verdiği ve 150 liraya mal ettiği bir deniz aracı yaptı.
Ordu’nun Ünye İlçesi’nde esnaflık yapan ve hobi olarak balıkçılıkla uğraşan Cemal İhtiyaroğlu, atıklardan yüzen deniz aracı yaptı. 'Bir İlk' ismini verdiği aracın 150 liraya mal olduğunu anlatan İhtiyaroğlu, 400 kilo taşıma kapasitesi olan bu araçtan sonra buna benzer iki proje daha hazırladığını söyledi. Çalışmasına önce maketini yaparak başlayan daha sonra gerçeğini yapan İhtiyaroğlu, "Kafamda böyle bir şey canlandırdım ve gerçekleştirdim. Nasıl ki şişirilmiş bir bot denizde yüzebiliyorsa, sabit bir boru da yüzebilir diye düşündüm. Bunun projelerini çizdim bunları bir kâğıda döktüm ardından bir maket hazırlayıp denemesini gerçekleştirdim." dedi. 'Bir İlk' ismini verdiği çalışmasının ayrıntılarını anlatan Cemal İhtiyaroğlu, "Bu tarz çalışmalara hevesli olduğum için kışın düşünürken böyle bir şey aklıma geldi. Hazırlıkları yaptım bilgisayar ortamında önce modeli oluşturdum, sonra kâğıda geçirdim, maketi hazırlayıp denedikten sonra bu çalışma ortaya çıktı. Burada şöyle bir şey söz konusu bu çalışmayı yaparken çok az maliyet ve emek harcadım. Ki kullandığım malzemeler atık su borusu 2 adet, büyük saksı 2 adet alüminyum tepsi 2 adet bir adet tezgâh, korkuluk ve ip." dedi. Yaklaşık 150 lira maliyetle yaptığı çalışmasını 20 günde tamamladığını belirten İhtiyaroğlu şunları da ekledi: "Bu çalışma aşama aşama gerçekleşti birkaç deneme yanılma oldu tam olarak çalışma 20 gün sürdü, 20 gün sonunda son halini almış oldu diyebilirim. Buna benzer 2 çalışma daha gerçekleştireceğim. Şimdilik bunun projesini hazırlama aşamasındayım."                                                                                                                        Kaynak: Cihan
Karadenizli zekası bir eser daha ortaya çıkardı. Ünye’de balıkçılığı hobi olarak yapan Cemal İhtiyaroğlu, atık su borusu ve saksı gibi atıklardan ‘Bir İlk’ ismini verdiği ve 150 liraya mal ettiği bir deniz aracı yaptı.

Ordu’nun Ünye İlçesi’nde esnaflık yapan ve hobi olarak balıkçılıkla uğraşan Cemal İhtiyaroğlu, atıklardan yüzen deniz aracı yaptı. 'Bir İlk' ismini verdiği aracın 150 liraya mal olduğunu anlatan İhtiyaroğlu, 400 kilo taşıma kapasitesi olan bu araçtan sonra buna benzer iki proje daha hazırladığını söyledi.

Çalışmasına önce maketini yaparak başlayan daha sonra gerçeğini yapan İhtiyaroğlu, "Kafamda böyle bir şey canlandırdım ve gerçekleştirdim. Nasıl ki şişirilmiş bir bot denizde yüzebiliyorsa, sabit bir boru da yüzebilir diye düşündüm. Bunun projelerini çizdim bunları bir kâğıda döktüm ardından bir maket hazırlayıp denemesini gerçekleştirdim." dedi.

'Bir İlk' ismini verdiği çalışmasının ayrıntılarını anlatan Cemal İhtiyaroğlu, "Bu tarz çalışmalara hevesli olduğum için kışın düşünürken böyle bir şey aklıma geldi. Hazırlıkları yaptım bilgisayar ortamında önce modeli oluşturdum, sonra kâğıda geçirdim, maketi hazırlayıp denedikten sonra bu çalışma ortaya çıktı. Burada şöyle bir şey söz konusu bu çalışmayı yaparken çok az maliyet ve emek harcadım. Ki kullandığım malzemeler atık su borusu 2 adet, büyük saksı 2 adet alüminyum tepsi 2 adet bir adet tezgâh, korkuluk ve ip." dedi.

Yaklaşık 150 lira maliyetle yaptığı çalışmasını 20 günde tamamladığını belirten İhtiyaroğlu şunları da ekledi: "Bu çalışma aşama aşama gerçekleşti birkaç deneme yanılma oldu tam olarak çalışma 20 gün sürdü, 20 gün sonunda son halini almış oldu diyebilirim. Buna benzer 2 çalışma daha gerçekleştireceğim. Şimdilik bunun projesini hazırlama aşamasındayım."

                                                                                                                       Kaynak: Cihan

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve orducu.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.