AKÇA'DAN TEPKİ: DEVLET FERRERO'YA GÜCÜNÜ GÖSTERSİN
AKÇA'DAN TEPKİ: DEVLET FERRERO'YA GÜCÜNÜ GÖSTERSİN
Ferrero’nun gücüne dikkat çeken Atakan Akça, “Çok güçlü bir firma ama burası da muz cumhuriyeti değil” diyerek devletin gücünü göstermesi çağrısı yaptı.
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, fındık piyasasındaki gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası gıda devi Ferrero’nun Rekabet Kurumu’na verdiği taahhütleri çiğnediğini ve piyasayı baskı altına aldığını öne sürdü.
“ Devlet Gücünü Göstermeli”
Ferrero’nun ekonomik gücüne dikkat çeken Akça, “Çok güçlü bir firma ama burası da muz cumhuriyeti değil” diyerek devletin fındık üzerindeki denetim gücünü daha net ortaya koyması gerektiğini vurguladı.
TMO’ya Çağrı: Taban Fiyat 320 TL Olsun
Akça, çözüm için Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) çağrıda bulunarak, kurumun fındık alımı yapmasa bile taban fiyatı 320 TL olarak revize etmesinin yeterli olacağını savundu. Bu açıklamanın yapılması halinde serbest piyasanın 350-400 TL bandına yükseleceğini iddia etti.
Yerli İşbirlikçilere Eleştiri
Fındıkta 3-5 kuruş fazla kazanmak uğruna stratejik ürüne zarar veren yerli işbirlikçileri de sert bir dille eleştiren Akça, üreticinin emeğinin korunması gerektiğini belirtti. Akça’nın çıkışı, Karadeniz’de fındık üreticisinin fiyat beklentilerini ve piyasa üzerindeki baskılara karşı duyulan tepkileri bir kez daha gündeme taşıdı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
